Experiențe inedite de formare profesională pentru elevii Colegiului Economic Mangalia

0
2002

Formare profesională, la Colegiul Economic Mangalia. Zilele trecute, la Colegiul Economic Mangalia, a avut loc diseminarea proiectului cu tema „Dezvoltarea profesională și personală, prin plasament european de învățare”, înregistrat la Agenția Națională cu numărul 2018-1-RO01-KA102-047778.

La această activitate au participat cadrele didactice din unitatea școlară, elevii participanți direct la proiect, având ca invitat din partea ISJ Constanța pe doamna prof. Geanina Zaharia, inspector școlar pentru proiecte educaționale.

Principalul scop al acestei activități l-a reprezentat diseminarea rezultatelor proiectului, precum și înmânarea certificatelor Europass Mobility, beneficiarilor proiectului.

Proiectul cu tema „Dezvoltarea profesională și personală prin plasament european de învățare” s-a adresat elevilor de clasa a XI-a, fiind organizat pe trei fluxuri:

• Fluxul I – Granada, Spania: 3 – 21 decembrie 2018:

14 participanți, calificarea Tehnician în turism;

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

• Fluxul II – Barcelos, Portugalia: 11 februarie – 1 martie 2019:

16 participanți, calificarea Tehnician în activități economice;

• Fluxul III – Paphos, Cipru: 18 martie – 5 aprilie 2019:

16 participanți, calificarea Tehnician în activități de comerț.

Beneficiarii proiectului au prezentat aspectele practice ale formării profesionale de specialitate pentru fiecare flux, dar și activitățile culturale și de petrecere împreună a timpului liber.

Doamna inspector Geanina Zaharia i-a felicitat pe elevi, invitându-i să participe în continuare la alte proiecte și activități.

Putem concluziona că realizarea unui stagiu de formare profesională în unități economice din diferite țări europene reprezintă pentru elevi o bună ocazie ca aceștia să vină în contact direct cu piața muncii din țara respectivă. Așadar, Colegiul Economic din Mangalia nu pregătește tinerii doar pentru piața națională a muncii, dar și pentru cea europeană.


Mangalia News, Vineri, 31 mai 2019. (A transmis prof. Ramona Rotaru).



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro