#DAPYX 2019. La Medgidia, eroii nu mor niciodată! Programul Festivalului de Jocuri și Reconstituiri Istorice DAPYX [VIDEO]

0
1595

Municipiul Medgidia de azi se află pe meleagurile din inima Dobrogei locuite de geţi, în urmă cu mai bine de două milenii. Festivalul de Jocuri și Reconstituiri Istorice DAPYX poartă, iar în acest fel păstrează viu numele regelui Dapyx, străvechi stăpânitor al acestor ţinuturi şi erou, în acelaşi timp, care a pierit în luptele pe care le-a purtat cu romanii, în anii 29 – 28 a. Chr. Acest festival este, la ora actuală, unic în România şi în partea de est a Europei prin diversitatea epocilor istorice reconstituite de asociaţiile de profil participante: Antichitate, Evul mediu şi epocile modernă şi contemporană.

A III-a ediție este organizată pe o durată de 4 zile, în perioada 2-5 mai 2019, fiecare zi având o serie de activităţi specifice, care, per ansamblu, vor satisface atât curiozitatea publicului larg, cât şi a iubitorilor de cultură sau a pasionaţilor de istorie, de meşteşuguri tradiţionale, de armament şi lupte demonstrative. Totodată, iubitorii de spectacole vor fi încântaţi să participle, pe Stadionul Municipal “Iftimie Ilisei”,  la reprezentaţiile asociaţiilor de reconstituire istorică, dar şi la concertele cu artişti consacraţi, care se vor desfăşura în fiecare după-amiază şi seară.

Vă invităm să luați parte la toate activitățile desfășurate în cadrul atelierelor tematice de ceramică, pielărie, fierărie, ţesătorie, olărit, tir cu arcul, demonstraţii de lupte, spectacol culinar medieval, pe toata durata festivalului și la concertele susținute de artiști pe Stadionul Iftimie Ilisei.

Vă așteptăm, în perioada 2-5 mai, pe stadionul „Iftimie Ilisei” din Medgidia, la cea de-a treia ediție a Festivalului de Jocuri și Reconstituiri Istorice – #DAPYX!
Programul detaliat, pe: www.dapyx-medgidia.ro

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mangalia News, Marți, 30 aprilie 2019.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply