Arca TV: La mulți ani, Români,
    La mulți ani, România! [VIDEO]

    0
    927

    Arca TV: La mulți ani, Români, La mulți ani, România!

    Pe 1 Decembrie 2018 se împlinește 1 an de când Arca TV încearcă și reușește să vă prezinte Românii implicați în viața comunităților Românești din toată lumea, festivaluri, oameni care păstrează vii tradițiile, obiceiurile, limba și portul popular. De un an acest proiect este realizat voluntar, fără susținere financiară, și toți cei implicați în acest proiect au făcut și fac eforturi uriașe să vă prezinte viața Românilor din afara granițelor.

    Dorim să continuăm. Dorim să ajungem la cât mai mulți dintre Dumneavoastră și pentru asta, avem nevoie de susținere. Accesând link-ul către emisiune, veți putea face o donație, pentru a o viziona. Donația ta va ajuta proiectul să continue. Suma este de $10, dar poți dona oricât peste această sumă, suma afișată poate fi modificată. Emisunea poate fi descărcată sau vizionată din browser. Arca TV vă mulțumește pentru că sunteți lângă noi și că susțineți acest proiect!

    Deschidem emisiunea cu un “Remember”…, un film despre Unire, despre ce a reprezentat pentru noi toți, a cărui text și voce au fost realizate de prietena noastră, Mioara Gram, din Houston, Texas.

    Un interviu extraordinar realizat de Cristian Coldea din Los Angeles, cu trei Români, Dan Vartolomei, Bogdan Marcu și Virgil Adumitroaie, Români impicați programul spațial american în care au o contribuție esențială și despre România și Români! Aflați cum niște Români au contribuit la realizarea Roverului Curiosity, a motorului Falcon X, racheta spațială a miliardarului Elon Musk, de la SpaceX și Tesla, și a programului spațial Juno, de studiu al planetei Jupiter.

    Publicitate https://www.mangalianews.ro/

    Un interviu cu o Româncă din Carolina de Nord, Adriana Henderson, a cărei eforturi supraomenești de a ajuta copiii Români, bolnavi de hemofilie, merită tot respectul și admirația noastră! De 12 ani, a reusit sa stranga donatii in medicamente in valoare de 36 de MILIOANE de dolari, pentru viitorul României – copiii abandonați de un sistem incapabil și imoral. Când medicamentele nu au fost suficiente, familia Henderson a donat și banii personali pentru a-i ajuta pe copii.

    Din cetatea filmului, Hollywood, Los Angeles, nu putea lipsi Tudor Petruț, cu un reportaj realizat la Music Vault Academy unde 3 actori Români vă fac o scurtă introducere în noul lor proiect, un film românesc despre viața pe timpul comunismului. Îi vom cunoaște pe Elena Ghenoiu, Costi Becheanu și Dan Istrate. Tudor vă va face și o prezentare a actorilor români prezenți în ultimele filme și reclame de la Hollywood (The Nun, film în care joacă și actori români).

    Tot din Los Angeles, Tudor vă introduce în atmosfera Romanian Series of Poker, locul unde românii se întâlnesc la o partidă de poker și unde prieteniile se leagă și se strică cel mai repede. Ce fac românii cu banii câștigați la poker, aflați în reportajul realizat de Cristian Coldea.

    Din Las Vegas, Nevada, Statele Unite ale Americii, răsună “Chemarea Dacilor” pentru toți Românii! Ion Petrinca (Bădia) nu putea lipsi din emisiune, cu instrumentele lui de suflat, o sfântă mostenire a tuturor Românilor pe care el a ales să o ducă mai departe. Andrei Mignea a realizat acest reportaj cu Ion Petrinca, un român-exemplu pentru noi toți, un om a cărui misiune, în momentul în care a ajuns în America, a fost să își ajute semenii.

    Un român din Montreal s-a transformat din șofer UBER într-un fel de ambasador sui-generis al României. Altfel spus, a adăugat vocația de ambasador unei indeletniciri care îl pune în contact cu foarte multe persoane, și promovează România și frumusețile ei. Detalii despre cum i-a venit ideea și ce alte “găselnițe” a aplicat pentru a-si sprijini clienții, în interviul realizat de Adrian Ardelean.

    Tot Adrian Ardelean vă prezită un interviu realizat cu Felicia Mihali în 2004, în emisiunea ACASĂ, o emisiune realizată atunci de Felicia în Montreal, și care din păcate, ca multe alte inițiative bune ale românilor, nu mai există. Un interviu despre semnificația Zilei Unirii, realizat în 2004.

    Din Melbourne, Australia, Rareș Bâdrea are un mesaj personal pentru toți românii, dar și un mesaj din partea lui Lucian Blaga, CEO Arca TV.

    Din Sydney, un mesaj de unitate realizat de Cătălin Anastase dintr-un loc special, o cazemată de tun, la West Head, lângă Sydney.

    La Montreal a avut loc, acum câteva zile, un eveniment cultural cu totul deosebit, dedicat aniversarii Centenarului Unirii, și legat întrucâtva de cei care au contribuit, într-un fel sau altul, la ceea ce este România astăzi. Vorbim despre prezentarea pe două scene a unei opere lirice românești – oratoriul “Mănăstirea Argeșului”, inspirat de legenda Meșterului Manole.

    Legătura cu România este dată pe de o parte de autorul oratoriului – Iacob Mureșianu, cel care a compus și muzica actualului Imn al României, dar și prin organizatoarea importantei activități artistice romănești de la Montreal, pe nume Ioana Gherman, o strănepoată a lui Iacob Mureșianu… Ea este fondatoarea și dirijoarea Coralei “La Muse Heritage”, o formație artistică în care activează atât români cât și artiști de alte naționalități.

    Adrian Ardelean, care i-a avut interlocutori pe Ioana Gherman si pe Liviu Iftene, tenor al Operei Naționale din Brașov, solist invitat pentru a treia oara la Montreal, pentru a urca pe scenă împreună cu artiștii trupei “La Muse Heritage”.

    Sfârșitul anului 2018, cu încărcătura pe care i-o dă “Centenarul Marii Uniri” aduce un plus de semnificație evenimentelor de acest fel. N-a facut excepție nici “Gala anuală a Camerei de Comerț Române din Quebec”, gală aflată, să spunem și acest amanunt, la prima ediție. Șase premianți, la care s-au adăugat un numar de 5 tineri de succes care au primit burse consistente din partea Camerei de Comerț Române din Quebec și a partenerilor ei, totul într-o seară extrem de reușită, de la care nu a lipsit “nota românească” artistică și culinară.

    Vizionare plăcută!

    Emisiune 1 Decembrie 2018. La mulți ani, România, La mulți ani, români!


    Mangalia News, 01.12.2018.



    piese-auto-mangalia.ro

    lensa.ro


    Leave a Reply