Care va fi întrebarea de la Referendumul pentru redefinirea familiei

1
1454

Care va fi întrebarea de la referendumul pentru redefinirea familiei.

Ordonanţa de Urgenţă privind organizarea referendumului pentru redefinirea familiei în Constituţie a fost adoptată marţi în şedinţa de Guvern, costul total al organizării ridicându-se la aproape 164 de milioane de lei.

Întrebarea la care vor răspunde alegătorii cu „da” sau „nu” este „Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”, referendumul urmând să aibă loc pe parcursul a două zile, în 6 şi 7 octombrie.

„Referendumul pentru revizuirea Constituţiei în forma adoptată de Parlament va avea loc pe 6 şi 7 octombrie, între orele 7.00 şi 21.00, pentru a asigura o consultare cât mai largă a cetăţenilor cu drept de vot. Întrebarea adresată alegătorilor la referendum va fi “Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”, întrebare la care alegătorii trebuie să răspundă cu da sau nu. De asemenea, având în vedere timpul scurt rămas până la votare, actele normative adoptate stabilesc dimensiunile buletinului de vot şi ale textului acesteia de o manieră identică cu cea utilizată la referendumurile anterioare”, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Guvernului Nelu Barbu la finalul şedinţei.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Continuarea, aici.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


1 COMENTARIU

  1. Intrebarea la Referendum pentru a fi clara si fara interpretari (sa nu fie si alte modificari ale Constitutiei) trebuie sa sune asa: “Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României – la Articolul 48, Alin.1-în forma adoptată de Parlament?” Trebuie specificat clar – articolul si aliniatul unde au loc modificarile.

Leave a Reply