Free Mioriţa, Lumină pentru România!
‘Întrerupătorul’, sau Lumina aia adevărată, aia din oameni [FOTO/VIDEO]

0
1125

Free Mioriţa: ”Undeva într-o casă, la fel ca în alte mii, cineva a montat un întrerupător. Și l-a fixat bine în perete, pentru ca ziua în care va veni lumina să-l prindă sănătos, gata să-și facă treaba. Să facă lumină.

Zilele treceau, nopțile la fel. Unii încă sperau și se îngrijeau de întrerupător. Îl vopseau grijulii, să nu intre vopseaua în el. Arăta la fel ca peretele, nici nu-l vedeai, dar ei știau că e acolo. Și mai sperau, cumva. Uneori, primarul mai trecea pe la ei și le promitea că într-o zi întrerupătorul va face lumină. Să aibă grijă de el.

Lumina nu venea. Cum să vină, dacă pentru oamenii luminați, ceilalți nici nu existau? Nici nu mai avea de ce, oamenii au învățat să se descurce și fără. Adulții își făceau treburile, cum știau și cum puteau, la lumina zilei. Copiii mai buchiseau ceva, iar seara aprindeau focul cu pagina unui caiet sau cu o lecție mai veche din manual. Lumina venea de la o lumânare sau lampă.

Cei mai în vârstă se gândeau să acopere întrerupătorul cu un calendar bisericesc. Alții îl înconjurau cu un ștergar, ca pe o icoană. Copiii se mai jucau la el, ca să le facă în ciudă ălora mai bătrâni sau așa, de plictiseală. Și nimeni nu se gândea să îl scoată din perete sau să îl arunce.

Mulți nici nu aveau nevoie de un întrerupător ca să vadă sau ca să știe. Penumbra sau întunericul aduc și lumina. Lumina aia adevărată, aia din oameni. Gura care peste zi vorbea de Dumnezeu și de sfinți, la întuneric slobozea vorbe aspre. Mâna care peste zi își făcea cruce sau bătea un animal, seara lovea o femeie sau un copil.

Din când în când întrerupătorul mai primea un var sau o mână de ipsos, să-i țină de cald, să-l țină în perete. Că va veni lumina. Aia adevărată”.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Lumină pentru România. Ce am mai făcut în ultimele zile:

Free Miorița, publicat pe 12 iul. 2018.
Încă o acțiune de teren ”Lumină pentru România”. Aventură, ploi, noroaie și lumină. Lumină pentru 4 familii din Bucovina. Iunie 2018. Voluntari: Iulian Angheluță, Mihai Reich și Traian Voineagu. Video și edit: Traian Voineagu – www.tmv.fun


Mangalia News, 15.07.2018.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply