GALERIE FOTO / Vicepremierul Paul Stănescu, prezent la edificiul roman cu mozaic şi la MINAC

0
875

CUGET LIBER: Miercuri, la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, preşedintele CJC, Marius Horia Ţuţuianu şi viceprim-ministrul Paul Stănescu au susţinut o conferintă de presă. Conferinţa a avut ca obiect semnarea contractelor de finanțare pentru proiectele: „Reabilitarea Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța”, „Salvarea și punerea în valoare a Mormântului pictat Hypogeu”. Viceprim-ministrul Paul Stănescu a declarat că județul Constanța are nevoie de aşa ceva.

Horia Tutuianu a declarat că “semnarea acestor contracte este un succes notabil, mai ales că totul s-a desfășurat foarte repede. Viața culturală a județului nostru renaşte de azi, pentru că acestea sunt proiecte foarte importante pentru constănţeni. La muzeu vor fi efectuate lucrări de instalații, dotări, consolidare etc. Valoarea proiectului pentru reabilitarea muzeului este de 4,3 milioane de euro.

Directorul Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța, Sorin Colesniuc a declarat că judeţul Constanţa este probabil cea mai bogată regiune în monumente istorice. “Aici, multe monumente au fost descoperite şi astăzi sunt în paragină, în timp ce altele asteaptă să fie descoperite”.

Urmează sa se semneze și contractul de finanțare pentru reabilitarea cetății Carsium de la Hârșova.

Horia Ţuţuianu: “Solicit tuturor companiilor interesate sa participe la licitatii dar sa nu le conteste pentru ca asta ar însemna întârzierea proiectelor.”

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Continuarea, in cugetliber.ro/stiri



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply