Cerbul de Aur primește o finanțare de un milion de euro de la Guvern

0
1242

n comitet guvernamental prezidat de premierul Viorica Dăncilă a decis, vineri, finanțarea cu 4,6 milioane de lei (aproximativ 1 milion de euro) a festivalului Cerbul de Aur de la Brașov, scrie G4Media.ro. Executivul a aprobat finanțarea a 43 de proiecte, in valoare totala de 14,8 milioane de lei. Cele mai multe prevăd organizarea de conferințe, simpozioane și spectacole pe tema Unirii.

Informația că festivalul de la Brașov, care implinește anul acesta o jumătate de secol de la prima ediție, a fost prezentată încă de la începutul lunii martie, la o întâlnire cu membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului de către directorul interimar al TVR, Doina Gradea.

„Cerbul de Aur va fi, este ediţie aniversară – 50 de ani de la prima ediţie şi va fi anul acesta. (…) Este în planul de Centenar”, a declarat Doina Gradea.

Festivalului Cerbul de Aur, lansat la sfârțitul anilor ’60 ca o varianta autohtonă a mult mai celebrului San Remo, a avut în prima sa etapă de viață patru ediții: 1968, 1969, 1970 și 1971. A fost reluat două decenii mai târziu, în 1992 și, cu un hiatus de 3 ediții, a fost activ până în 2009.

Printre artiştii străini care au urcat pe scenă, de-a lungul timpului s-au numărat Pink, Kyle Minouge, Toto Cutugno, Diana Ross, Julio Iglesias, Tom Jones, Vaya con Dios, Christina Aguilera, Ricky Martin, Scorpions sau Patricia Kaas. (sursa: bizbrasov.ro, 27.03.2018).

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply