Moroianu şi vila din Olimp: dedesubturile SCANDALULUI pe tema taxelor şi impozitelor

0
1942

REPLICA.RO: Consilierul local ameninţă cu instanţa şi acuză că a fost încălcată legea.

Continuă războiul din sudul litoralului, cu acuzaţii grave şi premisele unor procese şi chiar plângeri penale. De câteva săptămâni, consilierul local ALDE Nicolae Moroianu insistă că taxele şi impozitele aferente anului în curs au fost stabilite cu încălcarea legii, în timp ce reprezentanţii Primăriei Mangalia declară că totul este şi legal şi a trecut şi de dezbaterea publică, nu doar de votul aleşilor locali.

Încrâncenarea lui Moroianu a fost pusă chiar pe seama unei „răfuieli personale”: „Domnul consilier are o problemă personală pe care nu reuşeşte să o rezolve aşa cum doreşte dumnealui. Acesta este adevăratul motiv pentru care critică orice iniţiativă a primarului”, susţin reprezentanţii Primăriei Mangalia. În replică, Moroianu susţine că problema taxelor nu are nici o legătură cu vila sa din Olimp – căci aceasta este „problema personală” invocată de subalternii primarului Cristian Radu – şi, mai afirmă consilierul ALDE, se va adresa instanţelor de judecată!

Consilierul Nicolae Moroianu susţine că modificarea impozitelor în sensul majorării pentru cei care deţin terenuri, dar nu au construit de anid e zile nimic pe ele, este nelegală. „Dacă Prefectura Constanţa nu s-a sesizat încă privind acest impozit, aşa cum ar fi trebuit să o facă, în prima şedinţă de Consiliu Local Mangalia voi merge cu un proeict de revocare a respectivei hotărâri. Ce explică ei (reprezentanţii Primăriei Mangalia – n.r.), legat de noul impozit, e de copii mici. Păi, de 6 ani de când e primar, Cristian Radu a observat abia acum că unii sunt proprietari de terenuri şi nu au construit nimic pe ele? Codul fiscal e clar: se impozitează terenul şi se impozitează clădirea. Nu poţi inventa încă o taxă. Când au fost vândute acele terenuri nu exista nici o clauză privind obligativitatea edificării unei construcţii pe respectivul teren. Pot taxa dacă terenul e neîngrijit, dar nu că proprietarul nu a construit pe el”, susţine Nicolae Moroianu.

Însă, a subliniat Moroianu, un alt aspect este mai grav: „Anii trecuţi, au spus că au convocat dezbatere publică pe seama proiectului privind taxele şi impozitele, dar nu s-a prezentat nimeni. Nu poate fi adevărat. Anul acesta, au organizat dezbaterea publică, am fost şi eu prezent, am depus amendamente…

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

A ajuns proiectul în şedinţa consiliului, însă nu aşa cum a fost prezentat la dezbaterea publică! au adăugat noua impozitare, ceea ce înseamnă o încălcare a legii. Nu aveau voie să adauge ceva în plus faţă de ceea ce s-a convenit la dezbaterea publică”, declară Moroianu.

„Ştiu de la angajaţi de la Taxe şi Impozite că, oricum, programul de colectare nu poate fi modificat şi nu poate fi introdus separat acest nou impozit. Aşa că au început să colecteze impozit mărit de la toate categoriile de proprietari”, a adăugat consilierul ALDE.

Vila lui Moroianu: are nevoie sau nu de PUZ?

Continuarea, în replicaonline.ro, 20.03.2018.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply