Top 3 device-uri care au INLOCUIT calculatorul si caracteristicile lor

0
4965

In ultimii ani, au crescut semnificativ vanzarile la gadget-urile care pot indeplini functii asemanatoare cu cele ale calculatoarelor, dar care prezinta anumite avantaje. Desigur, acest lucru nu a insemnat disparitia celor din urma, insa, in secolul vitezei, cei mai multi oameni prefera sa apeleze la alte aparate pentru a-si indeplini sarcinile.

Iata care sunt device-urile ce pot inlocui calculatoarele:

Laptopul

Laptopul este cel mai apropiat ca si functii de un calculator clasic, atat prin modul de functionare, cat si prin prezenta elementelor comune precum ecran, taste si boxe. Acestea se bazeaza pe aceleasi sisteme de operare, iar, in privinta capacitatilor, datorita evolutiei rapide a industriei IT, se afla pe acelasi loc. Daca esti in cautarea unui astfel de aparat, gasesti modelul ideal de laptop Asus in magazinul Rombiz, care, cu siguranta, te va ajuta sa iti duci la bun sfarsit sarcinile.

Avantajele acestui device, in comparatie cu un calculator, sunt numeroase. In primul rand, dimensiunea face ca laptopul sa devina preferatul utilizatorilor, pentru ca ocupa mai putin spatiu si poate fi folosit in diverse locuri. In al doilea rand, faptul ca acesta poate fi transportat cu usurinta ofera tuturor sansa de a lucra sau de a se bucura de functiile acestuia oriunde!

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

In plus, componentele de baza ale laptopului sunt de dimensiuni reduse si integrate in carcasa lui, impreuna cu porturile USB, mufele pentru accesorii, dar si camera video, caracteristici care ofera utilizatorilor experiente mai facile.

Tableta

Tableta este un dispozitiv de dimensiuni reduse, care functioneaza pe baza unui sistem de operare, folosit, in principal, pentru actiuni care nu necesita o capacitate de stocare sau de procesare foarte mare. Avantajul cel mai mare este, de departe, dimensiunea mult mai redusa pe care o are fata de calculator, dar si fata de laptop.

Pentru operatiunile pe Internet, fie ca este vorba despre site-urile de socializare, Youtube sau altele, o tableta reprezinta cea mai potrivita alegere. Daca si tu consideri ca se potriveste nevoilor tale, consulta aici gama disponibila si alege-ti modelul preferat.

Functiile device-ului, spre deosebire de alte dispozitive, pot fi accesate prin intermediul unui touch screen, iar, de obicei, majoritatea tabletelor sunt dotate cu doua camere video, atat pe spatele, cat si pe fata aparatului. La tableta poti conecta tastatura externa sau alte accesorii, in functie de preferinte, prin porturile USB sau HDMI. De asemenea, toate dispozitivele au mufe pentru casti. Pentru calatorii in care iti doresti sa navighezi pe Internet, sa rezolvi sarcini urgente, sa urmaresti serialul preferat sau sa citesti, achizitioneaza-ti o tableta si scapa de griji!

Smartphone-ul

Smartphone-ul a devenit indispensabil pentru majoritatea persoanelor, iar in ultimii ani, acesta a inceput sa indeplineasca si cateva dintre functiile unui calculator. Bineinteles, nu este vorba despre capacitatea de stocare sau despre operatiunile complexe. Dar, in ceea ce priveste verificarea unor documente, trimiterea si primirea e-mail-urilor si alte actiuni mai simple, telefonul poate fi de ajutor, mai ales ca este la indemana mai mereu.

Marele avantaj este ca indeplineste atat sarcinile unui dispozitiv de comunicare obisnuit, cat si functiile care tin de navigarea pe Internet. Pentru persoanele al caror job presupune sa fie tot timpul la curent cu ceea ce se intampla in lume si in mediul online, smartphone-ul este, cu siguranta, un device la fel de important precum un calculator.

In functie de nevoile si sarcinile de indeplinitale fiecarei persoane, aceasta poate alege tipul de dispozitiv pe care il va folosi. Insa, nimeni nu poate contesta utilitatea acestor dispozitive portabile, care pot fi adaptate preferintelor fiecaruia. Laptopul, tableta sau smartphone-ul pot indeplini, cu succes, rolul unui calculator, in momentul in care nu exista unul prin apropiere. (P).


Mangalia News, 20.03.2018.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply