Mangalia nu are bani pentru a-şi întreţine staţiunile. “Un oraş cu 40.000 locuitori nu poate susţine 6 staţiuni”

0
1365

Cuget Liber, 18 martie 2017: În cadrul articolului din ziarul Cuget Liber, ediţia de vineri, 17 martie, „Reînvie sudul litoralului? Străinii cumpără hotelurile din staţiuni, românii le vând”, erau anunţate importante investiţii în hotelurile din sudul litoralului. Grupul Phoenicia a preluat trei hoteluri în Olimp şi le va moderniza, iar doi cetăţeni chinezi au cumpărat alte două hoteluri pe care le vor transforma în apartamente de vacanţă, investiţia celor din urmă fiind estimată la 6 milioane euro. 

În acest context, hotelierii din sud cer primarului Mangaliei, Cristian Radu, să asigure măsuri optime pentru un turism civilizat.

„Noi încă mai investim ca să avem condiţii, ca să aducem turişti. Noi vrem să schimbăm lucrurile astfel încât să nu ne mai fie ruşine cu litoralul nostru. Toţi vorbesc de Bulgaria, Grecia, dar şi România are potenţial. Noi facem, dar trebuie să ne ajute şi autorităţile. Vrem să avem puncte de prim ajutor, vrem iluminat public, nu mai vrem să vedem gunoaie în staţiuni şi nici câini vagabonzi”, a declarat Mohammad Murad, proprietarul grupului Phoenicia. 

„Investitorii au dat semnalul, acum e rândul autorităţilor locale să se apuce de treabă. De altfel, principalii vinovaţi pentru stadiul în care a ajuns sudul litoralului sunt tocmai autorităţile locale, care, ani la rând, nu au făcut nimic în staţiuni, nici măcar nu au întreţinut spaţiile existente. Primăria Mangalia s-a tot plâns că îi este peste puteri să susţină singură investiţiile din toate staţiunile care îi aparţin, însă nu a accesat nici fonduri europene, chiar dacă toată impozitele de la activele din cele cinci localităţi şi din municipiul Mangalia merg către această instituţie”, se mai arăta în articolul de vineri.

În urma acestor afirmaţii, Primăria Municipiului Mangalia a ţinut să facă unele precizări:

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

„Ca proiecte finalizate pe POR 2007-2013, menţionăm Aleea Teilor din Mangalia, Faleza Neptun-Olimp, zona La Steaguri. În cadrul proiectului de modernizare şi amenajare a zonei turistice din municipiul Mangalia, care a cuprins şi Aleea Teilor, lucrările au constat în amenajarea de spaţii de recreere pentru copii, îmbunătăţiri la spaţiile verzi existente şi realizarea de noi spaţii verzi, prin însămânţări de gazon, plantări de flori şi arbuşti etc.

Pe acelaşi exerciţiu bugetar, municipalitatea a depus documentaţia pentru modernizarea Falezei Mangalia-Saturn, care se întinde pe o distanţă de 2 Km. Conform noului exerciţiu bugetar, se va relua procedura de depunere a documentaţiei specifice. Vă mai informăm că Primăria Mangalia a primit anul trecut, din partea Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud-Est, un premiu de excelenţă în absorbţia fondurilor europene. 

În prezent, reprezentanţii administraţiei publice locale au finalizat documentaţia tehnică necesară obţinerii finanţării pentru proiectul Dezvoltare Turistică în Staţiunea Saturn. (…) Un alt obiectiv urmărit este acela de a accesa fonduri europene pentru infrastructura şi falezele din staţiunile Venus, Cap-Aurora şi Jupiter”, se arată în comunicatul de presă remis de Primăria Mangalia. 

De asemenea, reprezentanţii Primăriei Mangalia cer Guvernului să aloce bani pentru modernizarea staţiunilor de interes naţional din sudul litoralului, întrucât un oraş cu 40.000 de locuitor nu dispune de fondurile necesare pentru susţinerea investiţiilor de anvergură, ci doar pentru administrarea curentă a domeniului public din cele şase staţiuni: Saturn, Venus, Cap-Aurora, Jupiter, Neptun şi Olimp.

sursa: cugetliber.ro. Republicare Mangalia News, 19.03.2018.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply