Decizie IMPORTANTA a UE: Contabilii și consultanții fiscali vor fi verificați strict

0
1247


Intermediarii din domeniul planificarii fiscale, respectiv contabilii, consultantii fiscali, dar si avocatii si bancile, vor trebui sa se supuna unor noi reguli de transparenta, conform unui proiect de directiva europeana.

CE (Comisia Europeana) a publicat pe 13 martie 2018 regulile pentru care s-a obtinut acordul statelor membre, ce au rolul de a combate sistemele de planificare fiscala agresiva. Se considera ca acestea pot aduce pierderi pentru guvernele statelor membre ale Uniunii Europene.

Desi proiectul de directiva europeana a fost publicat a fost publicat de CE in luna iunie a anului 2017, conform europa.eu, acesta a fost aprobat recent de statele membre UE. “Recentele scurgeri de informatii in mass-media, precum „Panama Papers”, au scos la lumina modul in care anumiti intermediari acorda in mod activ asistenta companiilor si persoanelor fizice pentru se sustrage de la plata impozitelor, de regula prin intermediul unor sisteme transfrontaliere complexe. Propunerea de astazi vizeaza planificarea fiscala agresiva, printr-un control mai strict al activitatilor, pana acum putin vizibile, desfasurate de diferite entitati si consilieri in domeniul planificarii fiscale.”, se arata in comunicatul publicat in 2017.

„Intensificam in continuare masurile din cadrul agendei privind transparenta fiscala. Astazi, ne indreptam atentia catre profesionistii care promoveaza abuzurile fiscale. Administratiile fiscale ar trebui sa dispuna de informatiile necesare pentru a contracara sistemele de planificare fiscala agresiva. Propunerea noastra va oferi mai multa siguranta intermediarilor care respecta spiritul si litera legislatiei noastre si le va face viata dificila celor care, dimpotriva, nu o respecta. Lucrarile noastre care au drept obiectiv asigurarea unei impozitari mai echitabile in Europa continua sa avanseze.”, a completat Pierre Moscovici, comisarul pentru afaceri economice si financiare, impozitare si vama.

Regulile de transparenta urmeaza sa se aplice incepand cu 1 iulie 2020. Statele membre UE vor trebui sa faca schimb de informatii la fiecare trei luni dupa aceea. Prin urmare, primul schimb va avea loc la 31 octombrie 2020.

Categoriile vizate, contabilii, consultantii fiscali, avocatii si bancile, vor trebui sa raporteze autoritatilor, inainte de utilizare, sistemele de planificare fiscala agresiva. Atentie, vor fi afectate si multinationalele!

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mai mult, aici.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply