Campanie masivă de angajări în Armată. Care sunt criteriile de selecţie şi ce posturi sunt scoase la concurs

0
1996

Ministerul Apărării Naţionale a primit dezlegare de la Guvern să demareze o campanie de angajări masive în sistem. Concret, 6.400 de posturi au fost deblocate în Armata Română, iar în perioada următoare vor fi încadraţi soldaţi, subofiţeri, maiştri militari, ofiţeri, dar şi 400 de medici şi 50 de psihologi.

Armata Română încearcă astfel, într-un termen relativ scurt, să acopere un gol destul de mare lăsat de plecarea, anul trecut, a aproximativ 8.000 de oameni din sistem. „Nu putem să rezolvăm totul deodată, avem un buget foarte bun, mai bun decât anul trecut pentru că în România a fost creştere economică şi 2% din Produsul Intern Brut reprezintă o sumă considerabil mai mare”, a afirmat ministrul Mihai Fifor.

Ministrul Apărării a anunţat că va avea o întâlnire cu şeful de stat major, prilej cu care se va face o analiză şi se va stabili distribuţia posturilor pe unităţi. Treptat, în fiecare an, numărul angajărilor din sistemul militar va creşte, a subliniat oficialul.

„Nu este suficient să scoţi posturi la concurs. Este extrem de important să pregăteşti militari care intră în Armata Română. Vreau să vă spun că este un proces de durată, mai ales când este vorba de specialişti. Problema noastră nu este doar să pregătim această generaţie şi să o încadrăm, problema noastră e să reuşim să-i şi ţinem în Armata Română şi tocmai de aceea, pe toate măsurile pe care le luăm în momentul de faţă, dorim să arătăm că o carieră militară este o carieră pe care şi-o poate dori orice tânăr din această ţară”, a explicat ministrul Apărării.

Unde şi cum se face selecţia

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Citeste mai mult: adev.ro/p5hqvl



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply