Orașul din România care investeşte 7 milioane de euro în reabilitarea şi construcţia de şcoli, grădiniţe şi creşe

0
960

Peste şapte milioane de euro vor fi investite în următorii ani în mai multe şcoli şi grădiniţe din Oradea. Cea mai mare sumă este alocată reabilitării integrale a Şcolii Generale numărul 11 din cartierul Rogerius.

Lucrările vor costa peste 2 milioane de euro şi ar trebui să fie gata într-un an şi jumătate de la începerea lor.

Alte 1,6 milioane de euro vor fi cheltuite pentru modernizarea şi dotarea colegiilor tehnice “Traian Vuia” şi “Mihai Viteazu”. Acestea vor primi echipamente care se ridică la standardul cerut după absolvire tinerilor de angajatorii din Parcul Industrial.

“Lucrările se vor derula în paralel cu acele cursuri care se ţin în clădiri. S-ar putea ca anumite grupe de studiu să fie mutate dintr-o sală de clasă în alta pentru că nu vom începe să lucrăm la toate clădirile, ci se va lucra pe etape în aşa fel încât procesul de învăţământ să fie cât mai puţin deranjat”, a declarat Ilie Bolojan, primarul Oradei.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

3,5 milioane de euro sunt pregătiţi pentru preşcolarii din Oradea. Două grădiniţe noi vor fi construite – una pe Strada Delfinului, alta în Parcul Industrial – iar alte trei vor fi extinse.

Toate aceste modernizări vor fi făcute prin proiecte cu finanţare europeană.

(sursa: digi24.ro).



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply