GREVĂ GENERALĂ ÎN EDUCAŢIE! Salarii de 0 lei pentru unii, ba chiar trebuie să aducă bani de acasă!

0
1000

Profesorii, dar și alți salariați din învățământ, spun că le-a ajuns cuțitul la os și că, în două săptămâni, vor declanșa o grevă generală, dacă guvernanții nu iau măsuri urgente pentru remedierea problemelor cu care se confruntă.

Printre nemulțumirile asupra cărora cadrele didactice tot atrag atenția de vreme bună sunt modificările legislative privind salarizarea, din cauza cărora sunt angajați care trebuie să vină cu bani de acasă pentru a acoperi contribuțiile sociale.

„Oamenii aceștia vor lua 0 lei la sfârșit de lună și vor trebui să aducă bani de acasă, numai pentru a acoperi contribuțiile sociale!”, a atras atenția Mitică Iosif, președintele Sindicatului Liber al Salariaților din Învățământul Preuniversitar Constanța.

Cadrele didactice amenință cu o grevă generală. Motive au prea multe deja, atrag atenția sindicaliștii! Una din nemulțumiri vizează finanțarea unităților școlare în baza costului standard per elev. „Este o babilonie cu acest cost standard per elev!”, atrage atenția și Mitică Iosif, liderul sindical constănțean. „Școlile sunt finanțate în baza acestui cost standard per elev, dar acesta nu acoperă adevăratele necesități ale unităților”, a adăugat liderul sindical. La Constanța, probleme au apărut în principal în cazul orelor de educație fizică la clasele primare.

„Babilonia” din școli din cauza costului standard per elev

Astfel, potrivit legislației, pentru orele de educație fizică de la clasele primare trebuie angajați profesori cu studii superioare. Dar nu se întâmplă așa. Din contră, în multe cazuri, învățătoarele sunt cele care țin orele. Fie și așa, au acceptat atât membrii sindicatului cât și Inspectoratul Școlar Județean Constanța, iar în noiembrie 2017 s-a încheiat un acord prin care învățătoarele respective să fie plătite, pentru orele de sport, ca necalificați.

„Avem semnale, însă, că nici această înțelegere nu se respectă, iar învățătoarele nu primesc niciun ban pentru orele de educație fizică, pentru ca unitățile școlare să se poată încadra în bugetele ce le sunt alocate”, a precizat Mitică Iosif pentru „Replica de Constanța”.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Școlile rămân fără secretare și contabili!

Continuarea, în replicaonline.ro, 08.02.2018.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply