ELECTRECORD, prima casă de discuri românească, a intrat în INSOLVENȚĂ

0
1250

‘Electrecord’ Bucureşti (ELRD) a intrat în insolvenţă, potrivit deciziei Tribunalului Bucureşti, din 29 ianuarie, se arată într-un raport al companiei transmis Bursei de Valori Bucureşti. Acţiunile ELRD au fost suspendate de la tranzacţionare, pe sistemul alternativ al BVB.
Creditorii pot depune cereri de admitere a creanţelor până la 15 martie.

Compania a înregistrat o pierdere de 142.981 lei, în primul semestru din 2017, faţă de 110.743, în perioada similară din 2016, potrivit unui raport publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

‘Electrecord’ a avut, în perioada ianuarie – iunie 2017, o cifră de afaceri de 355,789 lei, în scădere cu 39,7%.

Potrivit raportului, lichiditatea companiei a fost afectată şi ar putea fi afectată în viitor de următorii factori: – blocaj financiar generalizat, neîncasarea la timp a creanţelor, nerespectarea termenelor de livrare de către creditori, un număr mare de clienţi rău-platnici.

Reprezentanţii companiei au mai arătat că principalii factori care afectează pozitiv sau negativ veniturile din activitatea de bază sunt: lipsa de contracte, lipsa de comenzi, concurenţa din domeniu, creşterea preţurilor la materii prime şi materiale, retragerea unor clienţi foarte importanţi, pirateria producţiei fizice şi pe internet.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Acţionarii “Electrecord” au res­pins, în 2016, pornirea unei acţiuni în răspundere împotriva administratorilor şi cenzorilor societăţii. Adunarea Generală fusese convocată la cererea “Broadhurst Investments Limited”, care deţine o cotă de 13,9355% din capitalul “Electrecord”.

Asociaţia salariaţilor “Electrecord” deţine 77,6735% din companie.

“Electrecord” este prima casă de discuri românească, înfiinţată în anul 1932, care a înregistrat în studiourile sale zeci de mii de lucrări din toate genurile muzicale, conform memorandumului de listare a companiei pe ATS.

Obiectul de activitate al societăţii îl reprezintă producerea, difuzarea şi comercializarea de compact discuri audio şi executarea de înregistrări în studiourile proprii.

BURSA, 07.02.2018.


 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply