Școala Gimnazială “Gala Galaction” Mangalia – partenerul român în Proiectul etwinning „Postcards for Christmas”

0
1644

   În perioada octombrie – decembrie 2017, 24 de elevi ai Școlii Gimnaziale “Gala Galaction” Mangalia au reprezentat România într-un proiect european, având ca obiectiv principal promovarea valorilor tradiționale și culturale, precum și realizarea unor cărți poștale de Crăciun.

   În decursul celor trei luni de zile, elevii galactieni au lucrat în echipe coordonați de doamna dirigintă, prof. Gabriela Ioniță, abordând variate teme: prezentarea școlii și a activităților desfășurate în cadrul ei, a principalelor obiective din Mangalia și din România, a tradițiilor legate de Nașterea Domnului și a mâncărurilor tradiționale de Crăciun.

   Colaborarea fructuoasă cu partenerii europeni, respectiv cu cele 5 școli din Polonia (2), Italia, Spania și Olanda, a condus la realizarea unui schimb reciproc de felicitări de Crăciun, precum și la stabilirea unor relații de prietenie între elevii și profesorii etwinneri implicați.

   În mod deosebit, doamna prof. Ornella Palazzo, una dintre fondatoarele proiectului și profesor de limba engleză la “Palombara Sabina Secondary school” (Italia) a nominalizat elevii români, alături de cei din Italia și Polonia, pentru contribuția adusă proiectului, arătând că “Italian, Romanian and Polish students did a great work: they made some videos on their country and uploaded very beautiful photos in the blog journal and on the twinspace pages”.

   Noutatea și câștigul cel mai important al acestui proiect pentru elevii români, a fost participarea pentru prima dată într-un proiect educațional colaborativ, fapt ce le-a permis exersarea și îmbunătățirea comunicării în limba engleză (prin prezentările proprii realizate și a materialelor postate), a competențelor de utilizare a noilor tehnologii (realizarea unor filme video și încărcarea lor pe pagina proiectului, conceperea unui power-point cu obiective reprezentative ale României), a lucrului în echipă, cunoașterea și dialogul intercultural.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

   Mesajele și urările transmise de elevii și profesorii europeni, constituie astăzi o mărturie a prezenței și frumoasei colaborări cu cei români, fiind și un pretext pentru viitoare parteneriate, așa cum reiese din concluzia proiectului: “We want to thank all the teachers and students partecipating in this project. It has been a wonderful experience. Hope we will meet again and work on similar projects.” (Prof. Ornella Palazzo).

   Scopul principal al acţiunii eTwinning este acela de a facilita comunicarea şi colaborarea între şcoli din ţările membre ale Uniunii Europene, implicând cadrele didactice şi elevii în activităţi noi de învăţare, pentru crearea de diverse produse educaţionale care implică utilizarea noilor tehnologii.

   ETwinning a fost lansat la 14 ianuarie 2005 (din octombrie 2007 și în România), cu scopul iniţial de a facilita parteneriatele între instituţii de învăţământ preuniversitar din Europa. Ulterior, scopurile acţiunii s-au consolidat, platforma etwinning.net devenind o comunitate a şcolilor din Europa, reunind acum peste 542.000 de cadre didactice.

Coordonator,

Prof. Ioniță Gabriela.


Mangalia News, Marí, 23 ianuarie 2018.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply