PSD merge pe mâna unei femei la conducerea Guvernului. Viorica Dăncilă, propunerea de premier

0
892

Social democrații s-au reunit, ieri, în cadrul unui nou Comitet Executiv Național pentru a găsi un înlocuitor premierului Mihai Tudose, cel care și-a dat demisia, luni seara, după ce PSD i-a retras sprijinul politic.

În cadrul ședinței de ieri, au existat, inițial, mai multe propuneri pentru funcția de premier. Încă de la începutul ședinței, premierul interimar Mihai Fifor a anunțat că nu își dorește funcția de prim-ministru.

Potrivit unor surse din partid, o altă propunere avansată în Comitetul Executiv Național a fost Petru Daea, dar aceasta a fost retrasă până la votul final.

Totodată, mai multe voci din partid au propus-o pe Ecaterina Andronescu să preia conducerea Guvernului, însă aceasta a refuzat, exprimându-și susținerea pentru Viorica Dăncilă, propunere făcută de președintele executiv al PSD, Niculae Bădălău.

Aașadar, s-a trecut la vot iar Viorica Dăncilă, actualmente europarlamentar din partea PSD a fost votată cu majoritate de voturi, urmând ca PSD să meargă cu această propunere, astăzi, la consultările cu președintele Klaus Iohannis.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

În scandalul dintre Mihai Tudose și Carmen Dan, Viorica Dăncilă a fost prima persoană din interiorul partidului care a luat o poziție publică. Concret, ea l-a acuzat pe Mihai Tudose de misoginism, spunând că nu este prima dată când șeful Executivului de la București se ceartă cu un ministru-femeie, cele mai celebre dintre precedentele cazuri fiind Rovana Plumb și Sevil Shhaideh.

„Pentru mine este inexplicabil faptul că premierul Mihai Tudose a avut întotdeauna o relație conflictuală cu ministrele. Din guvernul Tudose au plecat opt femei-ministru, dintre care patru au avut o relație conflictuală și au plecat din Guvernul României. Nu știu cum pot cataloga această relație pe care Mihai Tudose o are cu colegele-ministru. Atât doar că aș vedea că nu acceptă femei în guvernul dumnealui. Din câte am văzut, problemele domnului Tudose sunt la ministerele conduse de femei”, spunea Viorica Dăncilă, săptămâna trecută.

Cine este Viorica Dăncilă

Aflați în Cuget Liber, 17.01.2018.


 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply