MANGALIA: Negocierile pentru preluarea de către olandezi a șantierului naval au intrat în impas. Sute de angajați ar putea fi DISPONIBILIZAȚI

0
2787

Aproape 600 de lucrători de la Şantierul Naval Mangalia ar putea rămâne fără loc de muncă, de anul viitor, afirmă liderul Sindicatului Liber „Navalistul“, Marian Florian, într-o declaraţie pentru Radio Constanța.

La mijloc este amânarea preluării şantierului de către compania olandeză Damen, acord care ar fi trebuit încheiat în 21 decembrie.

Preluarea şantierului ar fi însemnat garantarea locurilor de muncă şi asigurarea salariilor pentru perioada următoare, în condiţiile în care ultima navă fabricată de constructorul corean Daewoo va pleca din şantier la începutul lunii ianuarie.

Din păcate, spune liderul sindical Marin Florian, tranzacţia nu s-a încheiat, iar reprezentantul companiei olandeze a fost trimis acasă:

„Pentru noi, dacă ieri partea olandeză Damen ar fi preluat acest șantier, însemna o garanție că începând de la anul avem de lucru, avem salariile asigurate. Din păcate, am purtat discuții și la nivel de minister și la nivel de parlament, ni s-a spus că este vorba de o mică așteptare. Cât de mică, nu spune nimeni“, afirmă cu indignare liderul sindical Marian Florian.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Reprezentanţii Şantierului Naval Mangalia nu au vrut să comenteze subiectul, dar nici nu au putut garanta că nimeni nu-şi va pierde locul de muncă anul viitor.

„Este subiectul pe care acționarul nostru și potențialul viitor acționar îl dezbat, de aceea societatea nu are niciun comentariu.

Reporter: Își va pierde cineva locul de muncă, indiferent dacă această tranzacție se va perfecta, sau nu? 

– Acest răspuns nu vi-l pot da în acest moment. Societatea noastră își derulează contractele pe care le are. Avem o ultimă navă comercială, avem o altă serie de colaborări cu șantiere navale din Tulcea și din Galați și de asemenea, proiecte de reparații nave. Contracte, în mod evident, sunt insuficiente pentru capacitatea societății“, a precizat pentru Radio Constanța, Directorul Diviziei Managementul Administraţiei din cadrul DMHI, Mihai Andrei.

Amintim că luna trecută, Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia între grupul olandez Damen şi compania coreană Daewoo Mangalia. (radioconstanta.ro, 22.12.2017).


 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply