Bani din sentinte judecatoresti. Sindicatele din invatamant initiaza procedura de executare silita

0
1480

Sindicalistii nu vor sa mai astepte banii care li se cuvin profesorilor. Uniunea Sindicatelor Libere din Invatamantul Preuniversitar (USLIP) Iasi a anuntat ca va initia in urmatoarele zile procedura de executare silita a scolilor iesene, pe motivul neacordarii integrale a restantelor salariale obtinute de profesori prin sentinte judecatoresti.

Liderul USLIP Iasi, Laviniu Lacusta, a precizat ca este vorba despre restantele salariale aferente perioadei 2008-2011, sumele respective fiind obtinute de catre cadrele didactice prin hotarari definitive ale instantelor de judecata.

Lacusta a spus ca suma care trebuia alocata judetului Iasi pentru acoperirea datoriilor catre profesori se ridica la 13 milioane de lei, dar ca de la buget s-au alocat doar 8,6 milioane de lei.

“Media alocarii este de 64,7 la suta, iar acest procent este scandalos si jignitor. Actuala guvernare a acordat in totalitate sumele de bani reprezentand restante si dobanzi ale altor categorii sociale precum magistrati, angajati ai sistemului national de aparare sau functionari publici. Este inadmisibil ca sume relativ mici de bani cuvenite profesorilor sa fie esalonate pe o perioada de sase-sapte ani. Asta, in conditiile in care Ministerul Finantelor si Ministerul Muncii au gasit 500 de milioane de euro pentru plata pensiilor speciale. Vom initia procedura de executare silita a tuturor unitatilor scolare in cauza din judetul Iasi. Sunt 218 de unitati de invatamant”, a declarat pentru News.ro liderul USLIP Iasi.

El a precizat ca daca banii vor fi acordati profesorilor in 2018 si 2019, sumele vor fi impozitate, potrivit modificarilor la Codul Fiscal.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Liderul profesorilor ieseni sustine ca USLIP va cere poprirea pe conturile “Cheltuieli materiale”, pentru a nu fi afectat contul “Cheltuieli de personal” din care se platesc salariile. (portalinvatamant.ro, 23.11.2017).

N.red: Pe când și la Constanța? FSLI Constanța, de ce nu acționează pentru acordarea drepturilor bănești restante, drepturi cuvenite cadrelor didactice care au primit Distincțiile ”Gheorghe Lazăr” în anii 2009 și 2010?


 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply