Fiicele Dobrogei, prietene de etnii diferite. Prietenia pe viaţă între o tătăroaică, o aromâncă şi o săsoaică din Dobrogea [galerie FOTO]

0
1481

 

Prietenia pe viaţă între o tătăroaică, o aromâncă şi o săsoaică din Dobrogea: „Suntem un puzzle etnic şi dovada că se poate trăi în armonie“.

Trei profesoare de etnii diferite, prietene de pe băncile şcolii, vor sărbători împreună Ziua Dobrogei, marcată oficial în România pe data de 14 noiembrie.

Ziua de 14 Noiembrie este sărbătoare publică din septembrie 2015, de când Parlamentul României a decis instituirea acesteia. Dobrogea a devenit astfel prima regiune a ţării care capătă o zi specială prin lege, menită să amintească pentru totdeauna momentul revenirii la patria-mamă.

La 14 noiembrie 1878, trupele Armatei Române au trecut Dunărea, pe la Brăila – Ghecet (actualul Smârdan, judeţul Tulcea), intrând în noua provincie românească – Dobrogea, câştigată în urma Războiului de Independenţă de la 1877-1878, după 458 ani de stăpânire otomană.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Din toamna lui 2015, Ziua Dobrogei a devenit cea mai importantă sărbătoare în calendarul judeţelor Constanţa şi Tulcea. Instituţii şi autorităţi locale organizează manifestări, festivităţi şi tot felul de acţiuni menite să marcheze evenimentul.

Dar trei dobrogence – una tătăroaică, una aromâncă şi una săsoaică – celebrează într-un mod aparte. Au o prietenie strânsă care durează din liceu, iar Ziua Dobrogei şi-o petrec tot împreună serbându-şi pământul natal. „Tocmai de Ziua Dobrogei nu putem să nu fim împreună. Suntem un puzzle etnic“, râd ele.

 

Cum a început prietenia dintre Denis, Ingrid şi Mihaela

Citeste mai mult: adev.ro/oze2ch. Articol semnat de Sînziana Ionescu.


 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply