La Festivalul de folk pentru elevi TOAMNA BALADELOR, grupul EcoVoice din Mangalia a obținut LOCUL III pe țară!

1
1603

O poveste de gura sobei. Festivalul național de folk pentru elevi, “TOAMNA BALADELOR”, editia 2017, un grup EcoVoice reprezentînd județul Constanța, un loc 3 si multă bucurie. Am plecat împreună la drum, jucîndu-ne în miez de iarnă și început de sărbătoare și am ajuns pe o scenă, printre cei care fac muzică, cîntînd timid, dar cu tot sufletul. Mulțumim, oameni buni pentru susținere și apreciere.
P.s. Reacția mea la rostirea numelui nostru pe podium a fost una așa cum știți că eu pot avea, adică foaooorteee expresivă, cu toți ochii din sala pe noi. 🙂

UPDATE: La festival au participat peste 200 de elevi din 14 județe și din municipiul București, iar la sectiunea noastra de virsta (interpretare) au fost vreo 17-18 formatii. Cert este ca premiile au fost luate in general de cei de la Clubul elevilor, Palatul copiilor… Se pare ca toata lumea a fost mirata cînd am spus ca eu nu sunt profa de muzica si ca noi nu suntem de la vreo scoala de muzica, ci de la Colegiul Economic din Mangalia… Cei de la organizare au fost impresionati de reactia mea si, evident ca dintre toti cei de acolo, numai eu am vorbit (ma refer la profesori). In momentul in care am facut poza pe scena, eu aveam lacrimi in ochi si am vrut sa spun citeva vorbe. :)))))

Aaa… si inca ceva: Mai toti participaseră la mai multe festivaluri de profil, numai noi eram pentru prima data pe o scena la un festival concurs si ai mei, pentru prima data cîntînd singuri, fara mine… (In juriu au fost: Maria Gheorghiu, Mircea Vintilă, Ovidiu Mihăilescu, Cristi Dumitrașcu, Manuella Popescu, Loreta Popa si Luminița Stoica).

Gabriela Apostu, profesor coordonator.

Vă invităm să citiți și: bucurestifm.ro/2017/10/31/incepe-concursul-de-muzica-folk-toamna-baladelor/


Mangalia News, Luni, 6 noiembrie 2017.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


1 COMENTARIU

  1. Bucuros, am aflat desfiintarea bîlciului-concurs muzical Toamna Baladelor sau Bâlciul baladelor al ISMB-Bucuresti, bâlci fara regulament serios, fara juriu tanar si fara criterii de valoare, cu diplome pt toti elevii si pentru toti parintii si profesorii, cu premii de Hofigal și vaze de flori, pe parcursul timpului. Urmaresc acest dezastru scenic, din 2000 de cand concuirsul-bâlci a suplinit marele dublu Festival-concurs preuniversitar de Recitare si Cantec Folk ANDA CALUGAREANU, realizat GRATUIT DEUN SINGUR PROFESOR pe timpul C.D.R. intre 22-24 oct 1999 (sala Mare a PNC), cu juriu de specialisti, in premiera, format din Mircea Bodolan, Ilie Micolov, Radu Gheorghe si Jean Lupu, cu regulament de 10 pagini si 10 premii si 2 trofee, cu IMN și POEM OMAGIAL, cu Afis special, cu premii in produse muzicale si literare etc. Suplinirea acelui magnific Festival Titular ANDA CALUGAREANU cu Toamana Baladelor (o plagiere, ca sa nu se mai dea numele unei moarte, dupa titlul altui vechi festival Primavara baladelor) a dărâmat calitatea impusă în 1999, ajungâng fara sectia de recitare si rezumandu-se la o zdrăngăneală vocala si instrumentala jalnica timp de 19 ani(2000-2018). Păi daca s-a trecut in 2000 la Ministerul Educatiei, Festivalul-mamă ANDA CALUGAREANU, dorea sa aiba si o sectiune de Studenti și un sediu central de desfasurare la Teatrul Tandarica, loc unde Anda a jucat, dar nu s-a voit. Acel fapt a dus la oprirea Festivalului ANDA CALUGAREANU si preluarea abuziva al lui sub alta titulatura, dar cu sectie de recitare si folk, pana in 2003, cand Victor socaciu, aflat in juriu, a zis ca recitarea încurcă folkul. În oct 2019 au trecut 2 decenii de la Festivalul-mamă ANDA CALUGAREANU si 73 ani de la nașterea artistei. La multi ani ANDA CU FESTIVALUL TAU CU TOT, amin!

Leave a Reply