FOTO A fost inaugurată cea mai mare şi modernă seră din România. Roşii ca în Olanda, produse în judeţul Timiş: „Totul este computerizat”

0
1377

La ieşirea din localitatea timişeană Biled (la 30 de kilometri de Timişoara), a fost pusă pe picioare cea mai mare şi totodată cea mai modernă seră din România.

Silvia Răileanu (35 de ani) este o tânără născută în Republica Moldova, dar stabilită în România din timpul liceului. A terminat Facultatea de Drept în Timişoara, oraş în care s-a stabilit. Fără nicio experienţă în domeniul agriculturii, conducând înainte restaurantul Leonardo Da Vinci din Timişoara, Silvia Răileanu a avut curajul să se înhame la o afacere de 2,5 milioane de euro. A pus pe picioare o seră în care se va cultiva roşii.

Este vorba de cea mai mare şi totodată cea mai modernă seră din România. Ultima tehnologie din acest domeniu a fost implementat în urmă cu 12 ani.

„Prima dată am vrut să facem un ştrand cu apă termală. Se ştie că la Biled este apă termală. Aşa am cumpărat terenul, cu gândul la un ştrand. Am fost însă în Olanda, unde am văzut serele lor. Am făcut un mic calcul şi am ajuns la concluzia că ar fi mai profitabil să fac şi eu o seră. În plus, am patru copii şi tot timpul ne confruntam cu problema ce legume le dau să mănânce. Acceptau roşiile doar dacă erau gustoase. Atunci am zis: la noi nu sunt roşii. Cele care ajung aici stau şi două-trei săptămâni până ajung să fie cumpărate. Noi vrem să culegem roşiile azi şi tot azi să ajungă pe mesele românilor. Iată că am ajuns tineri fermieri şi începători în domeniu. Vrem să ne adresăm în special pieţei din Banat, să nu fim obligaţi să mergem cu produsele în altă parte. Doar în Timişoara se consumă mult mai multe roşii decât putem noi produce. Şi toate vin din import”, a povestit Silvia Răileanu.

Citeste mai mult: adev.ro/oy2wnb

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply