Careless Beauty by Elena Oancea, o poveste de succes. Colțul de rai din Dobrogea în care plantele se transformă în produse dermato-cosmetice organice

0
2456

Careless Beauty by Elena Oancea – un brand autentic românesc de produse pure și naturale, fără substanțe chimice de sinteză.

Povestea noastră a început cu mai bine de 2 decenii în urmă, într­-un sat din județul Dobrogea, Romania. Un loc aflat în inima naturii, neatins de industriile marilor orașe. Datorită pădurilor frumoase situate în apropiere și terenurilor cu flori proaspete și multicolore, locuitorii obișnuiau să-l denumească ”Colț de Rai”. Acesta a fost locul unde trăia familia Elenei Oancea și unde aceasta și-a petrecut întreaga copilărie. Acel mediu pur și natural precum și explicațiile părinților despre puterea naturii în menținerea sănătății, i­-au trasat destinul. Studierea plantelor, modul de a înțelege natura și dorința de a determina potențialul acesteia în îngrijirea pielii, a devenit tradiție de familie și bineînțeles, o moștenire cu valoare inestimabilă.

Pasiunea pentru îngrijirea naturală împreună cu toate cunoștințele despre plante si rețele tradiționale moștenite de la părinți, au determinat­-o pe Elena Oancea să își continue cercetarea în acest domeniu. Mai mult, au ambiționat-o să își creeze propriile rețete de produse dermato-cosmetice. Devenind Chimist-Estetician, încurajată de soț și cei doi copii ai săi, în anul 1992 a fondat Careless Beauty by Elena Oancea – un brand autentic românesc de produse pure și naturale, fără substanțe chimice de sinteză.

Astăzi, Elena Oancea își crează rețetele împreună cu fiica sa, Ioana Adina Oancea – Farmacist ­ Estetician, utilizând 46 de specii de plante românești combinate în 5 game complete dedicate fiecărui tip de ten (ten uscat, sensibil, cuperoza, iritații și alergii, ten mixt, ten gras și asfixic, ten acneic, ten cu pete și pistrui) și o gama pentru îngrijirea corporală.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Plantele utilizate în procesul de fabricare sunt recoltate numai de pe terenurile proprii, atent procesate și transformate într­-un produs final unic. O parte din ingredientele folosite sunt Hippophae rhamnnoides (cătina), Lavandula angustifolia (lavanda), Lilium candidum (crin alb), Althaea officinalis (nalba), Pynus silvestris (pin), Viola odorata (violete), Galanthus nivalis (ghiocei), Tagetes patula (crăițe), Jasminum (iasomie) și Rosa canina (măceșe).

Combinația unică de extracte din plante este absorbită rapid în piele până în stratul bazal al epidermei și contibuie în accelerarea procesul de regenerare celulară. Pe lângă produsele create, Elena Oancea a dezvoltat și o serie de servicii de estetică după aceleași metode tradiționale moștenite. În tratamentele faciale marca Careless Beauty nu este utilizată nici un fel de aparatură de specialitate, totul decurge manual iar vaporizarea este efectuată cu ajutorul unei infuzii din mai multe specii de plante. Tratamentele faciale complete dureaza 2 ore iar masajele faciale cu aplicare de gomaj și mască regeneratoare, 1 ora și 30 de minute.

Calitatea produselor a fost recunoscută rapid și în anul 1996, au obținut brevet de invenție. Astăzi, după mai bine de 25 de ani de cercetare științifică, compania Elenei Oancea este singurul producător din România al unei game complete de produse dermato-cosmetice organice cu brevet de invenție.

Mereu m-am regasit în natură și am crezut în ea. Mereu m-a atras și mi-a stârnit curiozități. Pur și simplu, mi-am dorit să creez pentru oameni un produs cosmetic pur și natural care, pe lângă beneficiile aduse pielii, să le reîntărească încrederea că natura este un miracol. (Elena Oancea – mamă, bunică, chimist-estetician & fondator Careless Beauty by Elena Oancea).

Mai mult, aici: carelessbeauty.ro


 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply