Topul alimentelor care dau cancer și hepatită. Unii le mănâncă zilnic, fără să știe că se otrăvesc

0
1748

Specialiștii în nutriție arată că mai multe produse alimentare au afectat starea de sănătate a oamenilor în perioada modernă, printre care zahărul rafinat, făina albă, sărurile nitrice, uleiul rafinat, aditivii alimentari, organismele modificate genetic (OMG).

Prof. dr. Pavel Chirilă a subliniat la o dezbatere că aceste alimente trebuie consumate cu mare moderație sau chiar eliminate din alimentație, el explicând că au efect cancerigen, dar că provoacă și afecțiuni precum hepatita cronică, alergii, boli autoimune.

„Sărurile nitrice se combină cu aminele din carne și produce nitrozamină, care provoacă cancer la șobolani (supuși testelor — n.r.). În 14 zile, animalele dezvoltă tumoare canceroasă. Persoanele care consumă mezeluri riscă această boală. (…) Până acum trei ani, legea permitea 100 mg/kg, dar s-a dat dezlegare pentru 300 mg/kg, că nu ar fi toxică”, a arătat dr. Chirilă.

El a adăugat că și aditivii alimentari sunt foarte toxici pentru organism, dând ca exemplu zaharina.

În privința băuturilor răcoritoare, medicul a criticat faptul că în România acestea conțin benzoat de sodiu, precizând că e pe lista substanțelor cancerigene la nivel european, și nu sorbat de potasiu, așa cum se procedează în alte țări.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mai mult, aici: doctorulzilei.ro, 29.09.2017.


 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply