Primăria Mangalia – ‘o primărie barbară, cu decizii rasiste’, scrie Active Watch, după evacuarea unor familii de romi!

0
1007

NEPTUN TV: Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și efectuează o anchetă cu privire la evacuarea unor familii de romi dintr-un cartier al municipiului Mangalia.

Instituția s-a autosesizat după ce Active Watch România a distribuit pe Facebook o postare în care era prezentat modul abuziv în care s-a procedat, în 15 septembrie 2017, când au fost puse în executare hotărârile judecătorești definitive de evacuare a locuințelor sociale ocupate de 15 familii de romi din cartierul Mihail I. Dobrogeanu (zona Barăci), din municipiul Mangalia.

‘Încă o primărie barbară, cu decizii rasiste: Mangalia. Au fost evacuate 15 familii de romi. Nu există nici o preocupare pentru soarta acestora odată ce au fost lăsați fără acoperiș. O femeie în vârstă a făcut un stop cardiac și a murit. Mulți jandarmi și multă ură, asta înseamnă pentru primarul Radu Cristian asistență socială și protecția copilului. Avocatul Poporului o fi acasa?’, scrie pe pagina de Facebook a organizației Active Watch.

Un comunicat de presă al Primăriei Municipiului Mangalia, informează că mai multe familii din Mangalia, care locuiau în locuințe sociale au fost evacuate vineri, 15 septembrie, în baza unor hotărâri judecătorești cu titlu executoriu, acțiunile de punere în aplicare a hotărârilor judecătorești, definitive și executorii, fiind conduse de executorul judecătoresc Ionica Sarkis, în prezența jandarmilor, Poliției Locale și reprezentanților primăriei, conform prevederilor legale.

“Procedura de evacuare a vizat 15 familii, care, în ultimii ani, au acumulat datorii foarte mari la utilități și chirie sau locuiau fără forme legale. Astfel, 13 familii au fost evacuate din locuințele situate în zona ‘Barăci’, aflată la marginea cartierului de case din Mangalia, o familie a fost evacuată de la Căminul CP5 și una dintr-un bloc ANL, situat pe strada Ion Budai Deleanu”, a afirmat, într-un comunicat de presă, primarul Mangaliei, Cristian Radu.
Potrivit acestuia, anterior evacuării, toți cei evacuați primiseră somații și nu s-au opus procedurilor specifice de evacuare.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

“Pe măsură ce vom câștiga în instanță, acțiunile de evacuare vor continua, iar aceste barăci insalubre vor fi demolate. Toți cei care locuiesc cu forme legale vor fi mutați, iar ceilalți să se întoarcă de unde au venit la începutul anilor 2000”, a declarat primarul Mangaliei, Cristian Radu.

Mai mult, pe reporterntv.ro, 03.10.2017.


 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply