Ideea ce a revoluționat AGRICULTURA. Cum poți produce legume și iarna, fără caldură, curent sau gaz [VIDEO]

0
1342

In timp ce ai nostri se vaita mereu ca e greu in agricultura si depind de capriciile vremii, asiaticii si-au facut sere sub pamant. In felul acesta produc rosii inclusiv iarna, cand restul satenilor stau la gura sobei, cu un pahar de tuica in mana.

Minunea chinezeasca se întâmplă in Buzău, iar autorii demonstreza ca sunt urmașii celor care au ridicat Marele Zid. Tot de la un zid pornește ciudata sera. Indiferent de cât de frig este afara, nu are nevoie de curent electric si nici de gaz pentru încălzire. Construcția este unica la noi in țară.

Vai de romanul care are ghinionul sa aiba un vecin chinez. Practic o sa ii fie imposibil sa ii faca fata la munca.

Sera a fost construita la 1,5 metri adâncime, iar pământul care a fost scos pentru a face groapa a fost folosit pentru ridicarea unui perete, gros de 6 metri. Vara, acesta înmagazinează căldura, care iarna este consumata treptat.

Un model de business ingenios si ușor de urmat. In loc de lemn, străinii au folosit bambus ca sa facă scheletul solarului.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Chinezii sunt dispuși sa le ofere gratis proiectul lor celor care vor le sa urmeze exemplul. Investia – spun ei – e rentabila si se amortizeaza in mai putin de un an, daca punem la socoteala faptul ca in 12 luni sera produce 400 de tone de rosii. Acum, asiaticii sunt deja la a doua productie si pana la Craciun pregatesc alte doua.

In felul acesta romanii vor lua de la piata rosii de Buzau, dar din samanta chinezeasca.

sursa: infoalert.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply