Sorin Mihai: Fiecare proiect care se dorește să fie finanțat din linia de credit, trebuie să treacă de votul Consiliului Local. Dacă nu se va aproba niciunul, nu vom avea împrumut

1
1181

Sorin Mihai: La ședința de Consiliu Local de ieri s-a confirmat ceea ce spusesem anterior (am solicitat, așa cum spuneam, și consemnarea în procesul-verbal al ședinței) :
– nu există un împrumut de 60 de milioane de lei, ci un împrumut de până la 60 de milioane de lei (diferența este, pentru un vorbitor de limbă română, semnificativă) – este o linie de finanțare, nu un sac de bani adus în primărie și pus la dispoziția primarului;
– proiectele care pot fi realizate prin împrumut sunt numai cele care vor viza investiții (chiar dacă se vor modifica obiectivele precizate în anexă, banii se vor putea cheltui numai pe alte proiecte de investiții, nu pe te miri ce);
– fiecare proiect care se dorește să fie finanțat astfel trebuie să treacă de votul Consiliului Local – dacă nu se va aproba niciunul, nu vom avea împrumut.
O pleiadă de părerologi și de alarmiști au scris și vor mai scrie, anunțând apocalipsa la Mangalia. Îi aștept cu opinii și atunci când vor apărea pe ordinea de zi a ședințelor CL proiecte despre, să zicem, investiții în reabilitatea generală a unor clădiri destinate învățământului, investiții în infrastructură (asfaltare, canalizare etc), investiții pentru reabilitarea cinematografului sau a Casei de Cultură. Atunci vor spune, probabil, că nu sunt prioritare, că nu sunt utile, că nu avem sau că avem bască.
Că ar fi bine să facem investiții exclusiv din fonduri nerambursabile este la mintea cocoșului. Dar tot așa de bine știm și cum se acordă acestea, pe plaiurile mioritice.
Cât despre toți specialiștii apăruți ca ciupercile după ploaie – decât să își consume bogăția de păreri pe Facebook, nu mai bine se implică voluntar în redactarea unor proiecte pentru comunitate? Zic și eu…
***
Ieri, locuințele de la căminul C9 din Neptun au căpătat, în sfârșit, denumire acceptată juridic (după ce consiliul local anterior le stabilise, în 2013, statut de locuință de urgență, titulatură inexistentă în Legea locuinței). Telenovela s-a încheiat. Vestea este bună pentru cei care stau acolo și s-au dovedit de bună-credință: vor avea forme legale pentru închiriere. Vestea proastă nu am reușit să creăm și un fond de locuințe de serviciu, din cauza ipocriziei consilierului local care nu a votat nici anterior amendamentul pe care îl conveniserăm toți în Comisia socială și care „s-a sucit” și de această dată. Foarte simplu, acest amendament presupunea ca locuințele de la C9 care se vor elibera (de către acei chiriași nu și-au achitat restanțele) să devină o parte locuințe de serviciu și o parte locuințe de necesitate. Am retras amendamentul (nu era al meu, era al întregii comisii și fusese discutat și acceptat prin vot unanim) pentru ca cei care locuiesc acolo să își poată intra rapid în drepturi. Dacă nu îl retrăgeam, proiectul pica iarăși, invocându-se iar te miri ce prostii.
Din nou, locuințe de serviciu atât de necesare cadrelor didactice, cadrelor medicale nu vor putea fi acordate. Voi propune, totuși, comisiei CL să facem un alt proiect de hotărâre prin care să creăm acest fond de locuințe. Dacă nu se va dori o acțiune comună a grupului (exceptând măscăricii), voi demara singur proiectul. Cât despre răzgândaci și trompetiști – îi clasific la alte lighioane. Unii au drept singur scop să acuze ilegalitatea (într-o interpretare profană și argumentată cu perorații pe lângă lege) pentru a-și scuza inactivitatea.

Sorin Mihai, consilier local PNL, președintele Comisiei sociale a CL Mangalia.


Mangalia News, Joi, 28.09.2017.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


1 COMENTARIU

Leave a Reply