ECLIPSĂ totală de Soare, în 21 august: Ce se întâmplă pe parcursul fenomenului astronomic rar. LIVE VIDEO

0
888

ECLIPSĂ totală de Soare. Pe 21 august va avea loc cea de-a XI-a eclipsă de Soare din secolul acesta. Deşi aceasta nu va fi vizibilă pe cerul din România, iată ce se va întâmpla pe toată perioada evenimentului astronomic.

ECLIPSĂ TOTALĂ DE SOARE. Unul dintre cele mai importante evenimente astronomice din acest an va începe de pe coasta Oregonului la ora locală 09:05 (19:05, ora României). Eclipsa va învălui în întuneric zona Oregon până în Carolina de Sud, în momentul în care lumina Soarelui va fi obturată de Luna ce va traversa zona aflată între Pământ şi cea mai apropiată stea a sa. Apogeul va fi atins la ora locală 10:16 (20:16, ora României), iar unele zone se vor afla în întuneric complet pentru un minut şi 59 de secunde. Din acest moment umbra Lunii va străbate continentul american, trecând prin 13 state în timpul unui traseu ce va dura 90 de minute.

ECLIPSĂ TOTALĂ DE SOARE. Locul ce se va bucura de cea mai lungă perioadă a apogeului (2 minute şi 40 de secunde) se află la 10 km de sudul oraşului Carbondale, Illinois.

Deşi din România, eclipsa totală de Soare nu va fi vizibilă, NASA va transmite live evenimentul din 12 locaţii, inclusiv avioane, telescoape aflate la sol şi baloane meteorologice.

ECLIPSĂ TOTALĂ DE SOARE. Mai jos puteţi urmări transmisiunea live a evenimentului astronomic:

ECLIPSĂ TOTALĂ DE SOARE. Eclipsa va fi vizibilă în unele părţi din Europa. Va fi vizibilă seara sau la apus în Islanda, Scoţia, Irlanda, Regatul Unit, Norvegia, Ţările de Jos, Belgia, Franţa, Spania şi Portugalia. Totodată, va fi prima eclipsă totală de Soare care va trece peste Statele Unite ale Americii în secolul curent.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Iată ce se va întâmpla pe întreaga perioadă a eclipsei de Soare:

ECLIPSĂ TOTALĂ DE SOARE. Cu 90 de minute înainte de eveniment…

Continuarea, pe descopera.ro

Utilizand un sistem de antene aflate la sol, cercetatorii vor transmite eclipsa pe internet, prin intermediul unui streaming live, la adresa https://stream.live/

Cititi si: Premieră MONDIALĂ pe 21 august: Eclipsa totală de Soare va fi transmisă live! Cum va fi posibil acest lucru


 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply