ALERTĂ pe LITORAL: Patru oameni în pericol de înec pe plajele din Techirghiol, Eforie și Vama Veche

0
1313

Salvamarii și medicii constănțeni au fost în alertă miercuri, după ce mai mai mulți localinici și turiști aflați pe litoral s-au aventurat în valurile puternice ale mării în ciuda avertismentelor emise de salvamari și de steagului roșu arborat pe fiecare dintre foișoarele amplasate pe plajele din sudul litoralului.

Ultimul caz a fost în Techirghiol, unde o persoană a fost în pericol de înec, aceasta fiind adusă la mal în stop cardio-respirator. Medicii din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Constanța au intervenit după ce au primit apel la numărul unic de urgență 112 la ora 15:44 pentru a interveni în acest caz. Victima a fost resuscitată de către medici, iar ulterior a fost transportat la spital cu elicopterul SMURD.

Miercuri dimineață, la ora 10.20, medicii au fost alertați cu privire la faptul că o altă persoană s-a aflat în pericol de încec, de data aceasta în stațiunea Eforie Nord. Din fericire persoana nu a prezentat probleme grave, însă a fost transportată la spital pentru supravechere medicală de specialitate.

Mai târziu, la ora 14:29, a venit un nou apel la numărul unic de urgență 112 care anunța un nou astfel de incident, pe plaja de la Vama Veche. Persoana a fost transportată de urgență la Spitalul din Mangalia, iar mai apoi a fost transportată la Spitalul Județean Constanța.

De asemenea, la ora 15:54 un alt apel de urgență a alertat cadrele medicale. A fost vorba despre un bărbat care s-a aventurat în valurile puternice ale mării pe plaja din Eforie Nord, în zona Steaua de Mare. Victima a fost transportată la spital pentru mai multe investigații de specialitate.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Potrivit șefului salvamarilor din stațiunea Eforie, Nicolae Drăgan, se fac eforturi supraomenești pentru a-i convinge pe oameni să nu intre în apa mării, însă în zadar, în prezent fiind foarte mulți localnici și turiști care se aventurează în valurile mării. Mai mult decât atât acesta ne-a mai precizat faptul că de dimineață și până în prezent alte cinci persoane s-au aflat în pericol de înec pe plaja de la Eforie și au fost scoase din mare de către salvamari.

sursa: radioconstanta.ro, 19.07.2017.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply