Dacă vreţi să distrugeţi România, impozitaţi cifra de afaceri a agenţilor economici!

0
939

CUGET LIBER: Guvernul Tudose a reuşit o performanţă rarisimă: chiar înainte de a se instala la Palatul Victoria a băgat ţara în sperieţi. Mai întâi, românilor li s-a făcut părul măciucă, în clipa când ministrul finanţelor, Ionuţ Mişa, a anuţat că depunerile din pilonul doi de pensii vor fi naţionalizate.

Ştirea a produs un seism pe piaţa de capital şi un adevărat scandal mediatic. Binomul Liviu Dragnea – Mihai Tudose a încercat să acopere rahatul, afirmând că nu e adevărat, că declaraţia noului şef al finanţelor e o prostie, dar a fost prea târziu. Guvernarea începuse să pută!

Apoi, când din noul program de guvernare a început să se răspândească duhoarea, presa a scormonit cu băţul. S-a văzut că cel mai tare puţeau proiectele fiscale, în special măsura de renunţare la impozitarea profitului şi de introducere a impozitului pe cifra de afaceri a firmelor.

În cursul zilei de vineri, 30 iunie 2017, am solicitat câtorva reprezentanţi de marcă ai mediului de afaceri din Constanţa opinia despre preconizata impozitare a cifrei de afaceri.

Dănuţ Jugănaru, directorul general al Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa, a declarat, pentru cotidianul „Cuget Liber”, următoarele:

Publicitate https://www.mangalianews.ro/
„În naivitatea mea, încă mai cred că guvernanţii se vor răzgândi. Nu putem fi noi în Uniunea Europeană singura ţară care procedează astfel. De mult s-a dovedit că nu este cea mai bună idee să impozitezi cifra de afaceri. Poţi să iei o măsură pentru un sector limitat, pentru o anumită categorie de agenţi economici, cum avem pentru microîntreprinderi. Acolo merge. Dar pentru firme care au cifre de afaceri de dimensiuni mari, cu marjă de profit foarte mică, este inacceptabil. Veţi vedea că foarte multe firme mari nu vor avea încotro şi vor trebui să plece din România. Eu încă mai sper că se vor răzgândi, după ce vor face nişte analize mai aprofundate. Nu-mi aduc aminte ca în programul de guvernare pentru care electoratul şi-a dat votul anul trecut să fi existat o asemenea măsură. Toată lumea a fost luată prin surprindere. Sper ca, la fel ca în cazul ideii privind dispariţia pilonului doi de pensii, foarte repede să se revină. Este nevoie de discuţii, de dialog, de a se vedea modelul altor ţări, de calcule privind impactul impozitului pe cifra de afaceri asupra diferitelor categorii de firme. Doar dialogul poate să ducă la o soluţie mai bună.”

La rândul său, Viorel Panait, preşedintele organizaţiei patronale Constanţa Port Business Association, a afirmat: „Este de neînţeles această măsură fiscală. Nu mai există o viziune economică. Impozitarea cifrei de afaceri înseamnă să taxezi toate elementele ce contribuie la realizarea ei. Patronatul portuar va analiza acest subiect. Trebuie să constatăm că firme româneşti care au aceeaşi cifră de afaceri cu multinaţionalele plătesc un impozit pe profit de trei ori mai mare. Noi cei ce lucrăm aici, în portul Constanţa, nu avem unde să ne ascundem. Noi nu ştim să ne ducem nici în Emiratele Arabe Unite, nici în paradisurile fiscale. Să dai în toată lumea, impozitând cifra de afaceri, în loc să dai piept cu cei ce îşi ascund profiturile, nu e corect.”

Iată şi declaraţia lui Iulian Gropoşilă, preşedintele Patronatului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii Constanţa: „Introducerea impozitului pe cifra de afaceri este o măsură dezastruoasă, pentru că se inhibă foarte mult investiţiile. În condiţiile în care nu avem investiţii din partea statului, să descurajezi investiţiile private este foarte grav.”

Citiți continuarea în cugetliber.ro, Sâmbătă, 01.07.2017.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply