”Era o întrecere culturală deosebită între echipele Casei Tineretului și cele de la Casa Armatei și Casa de Cultură…, și era super!”

1
1650
Traian Stănculete: ”Vindeți tot… Cultura se face în Vamă!
Cunosc acest edificiu (Casa Tineretului din Mangalia, n.red), de când s-a pus fundația. S-a făcut teatru acolo, s-au făcut dansuri, a fost Scoala populară de artă, cu multe sectii, s-au derulat cursuri pentru diferite meserii… E drept, era si un mic bar la subsol, iar sâmbăta si duminica era discotecă (dar numai pentru tineri)… Era o intrecere culturală deosebită între echipele Casei Tineretului și cele de la Casa Armatei si Casa de Cultură…, si era super. Dar acum nu mai este nevoie de Cultură, nici de Sport (aveam schipe de fotbal, handbal volei, rugby, în ligile 1, 2, 3)…
Vindeți tot, chiar și pe voi! Nu vă leagă nimic sentimental (si de origine), de Mangalia!… De aceea tinerii originari din Mangalia (majoritatea) nu se mai întorc acasă. Pentru că “acasă” nu mai este acasă! Mangalia nu mai este a noastră, ați furat-o. Păcat, mare păcat! Și nu mă refer la dvs, d-na consilier, ci la cei despre care scrieti…
„VINDEȚI TOT, CHIAR ȘI PE VOI!”
(Comentariu pe marginea postării doamnei consilier local Elena-Alexandra Silistra). 28.06.2017.

Comentariu: Tineret Din păcate, aveți dreptate, tinerii au alte preocupări. Nu ne putem încadra în indemnul dvs pentru ca nici nu ne-am dorit vreodată sa vindem și mai mult legea de funcționare nu ne permite vinderea acestora. Ani de zile am făcut și festivalul tineretului și cursuri și am avut și clubul elevilor pana cei de la inspectorat i au dus în alta parte, am avut ansamblu de dansuri. CÂND TINERII au văzut ca afară este altceva acestea au început sa nu mai existe, pentru ca nu mai veneau tineri. În prezent avem organizații care de la 1 septembrie vor avea pentru categoria de vârstă a tinerilor cărora ne adresam 16-35 de ani urmatoarele: biblioteca, cursuri pentru diverse meserii, club de drepturile omului, lupta împotriva violentei în familie, club de informatica, seminarii de dezvoltare personala. Ce este urât este faptul ca anumiți politicieni care mai vor sa fie votați scriu lucruri doar pentru imaginea lor. Poate ar fi mai bine sa lăsăm imaginea și sa mai facem și fapte”.

N.red: Mai multe informații despre CULTURA ȘI ARTA DE LA MANGALIA în anii ’90, puteți găsi aici: MANGALIA – TOP 20. Linkuri spre cele 20 de episoade.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


1 COMENTARIU

  1. Din păcate aveți dreptate tinerii au alte preocupări. Nu ne putem încadra în indemnul dvs pentru ca nici nu ne am dorit vreodată sa vindem și mai mult legea de funcționare nu ne permite vinderea acestora. Ani de zile am făcut și festivalul tineretului și cursuri și am avut și clubul elevilor pana cei de la inspectorat i au dus în alta parte, am avut ansamblu de dansuri . CÂND TINERII au văzut ca afara este altceva acestea au început sa nu mai existe, pentru ca nu mai veneau tineri. În prezent avem organizații care de la 1 septembrie vor avea pentru categoria de vârstă a tinerilor cărora ne adresam 16-35 de ani urmatoarele: biblioteca, cursuri pentru diverse meserii, club de drepturile omului, lupta împotriva violentei în familie, club de informatica, seminarii de dezvoltarea personala. Ce este urat este faptul ca anumiți politicieni care mai vor sa fie votați scriu lucruri doar ptr imaginea lor. Poate ar fi mai bine sa lăsăm imaginea și sa mai facem și fapte.

Leave a Reply