Începe bătălia pentru plaje! 40 de sectoare scoase la licitaţie, pe tot litoralul

1
1444

CUGET LIBER: 40 de sectoare şi subsectoare de plajă sunt scoase la licitaţie pentru a fi închiriate în această vară. Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral a publicat anunţul şi lista plajelor disponibile, însă cea mai mare parte dintre ele sunt puţin cunoscute turiştilor şi greu accesibile. Restul plajelor, care nu apar pe listă, sunt deja închiriate, unele pe mai mulţi ani.

Licitaţiile sunt programate săptămâna viitoare, pe 22 şi 23 mai, în prima zi pentru sectoarele din Năvodari şi Mamaia, iar în a doua zi pentru sudul litoralului. Oricine doreşte să se înscrie la licitaţie poate procura caietul de sarcini de la sediul ABADL, de pe strada Mircea cel Bătrân nr. 127. Preţul unui caiet de sarcini este de 270 lei. Ofertele se depun tot acolo, până vineri, 19 mai, la ora 14.00. Durata de valabilitate a ofertelor trebuie să fie de cel puţin 60 de zile de la data limită de depunere.

În Mamaia, sunt scoase la licitaţie doar două zone de plaje. Prima are o suprafaţă de 2.565 de metri pătraţi şi se află în dreptul terasei Ipanera, iar cea de-a doua are 2.125 de metri pătraţi şi este în zona hotelului Orfeu. În Năvodari, sunt disponibile 17 sectoare, unele în dreptul unor terenuri particulare, altele la tabăra de copii, dar şi la campingul GPM şi la un punct pescăresc. Cele patru sectoare de pe cordonul Eforie Nord – Eforie Sud se află în apropierea taberei de copii, iar cele trei din Eforie Sud sunt în suprafeţe mici, sub 600 de metri şi pot fi folosite pentru agrement fără motor.

Plaje neturistice şi greu accesibile

La Tuzla, sunt scoase la închiriat cinci loturi de plaje, în suprafeţe generoase, însă reprezentanţii ABADL recomandă vizualizarea acestora înaintea depunerii ofertelor, deoarece nu sunt amenajate turistic, nu beneficiază de utilităţi şi căi de acces facile. De asemenea, inter-venţia cu utilaje mecanizate ale ABADL nu se poate realiza.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

În staţiunea Olimp, au fost incluse la licitaţie trei sectoare, din care două în zona piscinei Oltenia, unul cu o suprafaţă de 532 de metri pătraţi şi altul de 9.562 metri pătraţi. Alte două sectoare sunt propuse la Neptun, pentru agrement fără motor. La Venus mai este liber doar un subsector, de 421 de metri pătraţi, în zona hotelului Carmen, iar la Saturn sunt trei, în dreptul terasei Adras, în dreptul hotelului Prahova şi în dreptul hotelului Cleopatra,

Mai mult, în cugetliber.ro, 17.05.2017.


 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


1 COMENTARIU

  1. DE CE SINT NUMAI 40 SECTOARE DE INCHIRIAT? PUBLICUL ASTEPTA UN RASPUNS.
    PE ANUL 2018 VIITOR VOR TREBUI SA FIE MULT MAI MULTE SECTOARE MICI DE 800 – 1000 MP IAR CONTRACTELE “PE MAI MULTI ANI SA FIE LIMITATE LA CEL MULT 4 ANI.
    CRITERIILE DE ACORDARE A CONRACTELOR SA NU FIE BAZATE NUMAI PE “EXPERIENTA” FIRMELOR RESPECTVE.
    PROPRIETARII TERENURILOR LIMITROFE SA AIBA PRIORITATE.

Leave a Reply