Laptele obtinut prin proceduri mecanice si rolul sau in alimentatia copilului

0
1000

Prima sursa de hrana si singura pana la varsta de 6 luni de viata ale unui nou-nascut este laptele, alimentul esential care asigura cresterea si dezvoltarea optima a acestuia pana la maturizare. De altfel, laptele este un important furnizor de calciu, proteine si energie pentru organismul unui copil indiferent daca este de vaca ori daca provine de la mama.

Asadar, dragi mamici, alegeti sa va hraniti micutii cat mai sanatos, administrandu-le lapte matern ori formule de lapte in prima etapa de viata, urmand ca, mai apoi, sa alegeti laptele de vaca recomandat de catre medici imediat ce copiii vostri au implinit varsta de 2 ani. Totusi, mare atentie la instrumentele pe care le folositi in procesul de hranire al copiilor vostri: alegeti sterilizatoare si incalzitoare pe care le puteti gasi AICI, la un singur click distanta.

Pana atunci, urmariti principalele beneficii pe care le asigura laptele obtinut prin proceduri mecanice in cresterea si dezvoltarea copiilor vostri.

5 avantaje ale laptelui de vaca pentru organismul unui copil

Stiti foarte bine ca laptele de vaca se obtine prin muls. Ei bine, in functie de posibilitatile pe care le are fiecare dintre voi, puteti opta pentru muls manual sau mecanic. Pentru ca este de la sine inteles faptul ca va doriti ca laptele rezultat sa fie cat mai igienic, specialistii recomanda sa utilizati mulsul prin proceduri mecanice. Cu alte cuvinte, puteti obtine lapte proaspat cu ajutorul unor aparate de muls usor de manevrat si de dezinfectat. Gasiti aparate pentru mulgerea vacilor la INOXCENTER daca va doriti ca totul sa se desfasoare in conditii optime.

Totusi, iata 5 dintre cele mai importante beneficii ale laptelui de vaca:

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

1.     Calciu. Laptele reprezinta un important furnizor de calciu pentru organismul unui copil aflat in plina dezvoltare. De altfel, asigurati-va ca puii vostri il accepta deoarece pe langa rolul deosebit de important pe care il are in ceea ce priveste sistemul imunitar, calciul contribuie si la dezvoltarea sistemului osos. De aceea, este important sa il introduceti treptat in dieta micutilor pentru a-i obisnui: fie il asociati cu cerealele, fie il amestecati cu laptele praf. Foarte important: aveti mare grija ca acesta sa fie depozitat la rece pentru a se mentine proaspat. Aveti nevoie de un frigider spatios in care sa tineti hrana copilului. Frigider marca Artic pe site-ul badabum.ro puteti alege, cu incredere, daca va doriti sa mizati pe calitate.

2.     Proteine. Din componenta laptelui fac parte si proteinele responsabile de dezvoltarea armonioasa a copiilor. Acestea asigura micutilor aportul zilnic de energie necesara pentru a face fata activitatilor de la scoala sau de la locul de joaca. In plus, proteinele contribuie la mentinerea aspectului sanatos al unghiilor si parului, precum si in sustinerea tonusului muscular.

3.     Vitamina B. Complexul de vitamine B prezent in lapte este indispensabil in ceea ce priveste dezvoltarea intelectului unui copil curios sa descopere tot ceea ce este nou in jurul sau. In plus, vitaminele din lapte au un rol deosebit pentru sistemul cognitiv.

4.     Vitamina A. Laptele este responsabil pentru furnizarea vitaminei A cu rol crucial in mentinerea aspectului sanatos al pielii. Este important ca pielea sa se mentina tanara, sanatoasa si hidratata atunci cand au loc schimburile intercelulare la copii.

5.     O alternativa sanatoasa. Puteti inlocui oricand sucurile cu un milk-shake gustos, pregatit in casa. Preparati milk-shake-uri folosind lapte si fructe diverse, incurajandu-va copii sa le consume de fiecare data cand simt nevoia de dulce.

Iata 5 beneficii de care sa tineti cont in ceea ce priveste consumul de lapte pentru organismul unui copil aflat in plina dezvoltare. Alegeti alimente bogate in nutrienti esentiali pentru cresterea si dezvoltarea puilor vostri. (Articol publicitar).


 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply