SCANDALOS! Pediatria și Maternitatea de la Spitalul din Mangalia, în pericol de a fi închise!

3
3358

spitalul-municipal-mangalia

De câteva zile circulă pe internet o știre care îngrijorează multă lume din Mangalia, cum că Sectia de Urgențe Pediatrie de la Spitalul municipal se va închide la începutul lunii ianuarie, pe motiv că nu sunt doctori pediatri suficienți.

Ne-am interesat și, din sursele noastre, am aflat că, în cazul Pediatriei, problema este linia de gardă care nu se poate asigura cu 4 sau chiar 3 medici, câți vor rămâne la începutul anului 2017.

”Dacă se găseau solutii pentru aducerea doamnei dr. Mihaela Vasile de la Tulcea, nu s-ar fi ajuns în situația asta. Nu i s-au acordat niciun fel de facilitati locale pentru soț,  serviciu,  nici locuință.

Dr. Mihaela Vasile a fost angajata Spitalului Mangalia, dar a plecat la Tulcea unde i s-au oferit locuință, serviciu pentru soț, spor de UPU etc. Ar fi revenit la Mangalia, dar nu i s-a oferit nicio facilitate de către autoritățile locale”.

Tot din sursele noastre am aflat că e posibil să se închidă și Maternitatea din Mangalia, de la începutul anului 2017, pentru că sunt probleme și cu medicii ginecologi: ”se pare că dr. Liviu Lupu va pleca la Constanta, iar doamna dr. Emilia Borzea nu mai poate sta, mai rămâne posibil tot până la 1 ianuarie, cel mult până în luna mai 2017”.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Despre cadrele medicale auxiliare am mai aflat că la Maternitate a venit o doamnă asistentă de obstetrică-ginecologie, dar fără medici de specialitate nu poate functiona sectia.

Ce mai știm este faptul că fostul manager al spitalului, dr. Liviu Mocanu era preocupat de atragerea personalului medical.

Ce se întâmplă în prezent cu această instituție vitală pentru întreaga zonă Mangalia și sudul litoralului, poate ne spun reprezentanții administrației locale, în subordinea căreia se află Spitalul Municipal Mangalia!

Despre situația cadrelor medicale de la Spitalul Municipal Mangalia, am mai publicat următoarele articole, în 2016:

Maternitate cu program de … gravidă. Pacientele nu au voie să nască după ora 16

http://www.mangalianews.ro/2015/10/maternitate-cu-program-de-gravida-pacientele-nu-au-voie-sa-nasca-dupa-ora-16/

Medici noi la Spitalul Municipal Mangalia

http://www.mangalianews.ro/2016/01/medici-noi-la-spitalul-municipal-mangalia/

După 15 ani de judecată, Pavilionul A al spitalului ar putea fi pierdut!

http://www.mangalianews.ro/2016/10/dupa-15-ani-de-judecata-pavilionul-al-spitalului-ar-putea-fi-pierdut/


Mangalia News, Miercuri, 23 noiembrie 2016.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


3 COMENTARII

  1. Anul trecut circula pe net un articol in care se spunea ca urmează a fi atrasi medici pentru secțiile spitalului Mun. Mangalia si ca primaria va acorda toate facilitatile pentru ca medicii ”importati” sa dorească sa ramana in orasul nostru, dar se vede ca erau tot promisiuni electorale! Garsonierele si apartamentele ANL promise medicilor s-au transformat, probabil, in bani grei in conturile cuiva cu ”greutate” …Arunca cu promisiuni pentru a obtine voturi si apoi, după ei,…potopul! Rusine sa le fie celor ce au tras in jos orasul nostru! Mai ramane sa se dezafectate acel corp de clădire – Urgenta Pediatrie / Ginecologie- si sa se vândă la licitație pe 2 lei si clădire si pământ, ca doar asa se poartă pe aici… Culmea e ca din atâtea minti luminate si binevoitoare, nu a tasnit nici o idee salvatoare pentru problemele pe care in mare, tot ei le-au provocat. Dar pe zi ce trece, unii devin tot mai bogati, in timp ce noi plătim taxe si impozite, fara a mai beneficia si de servicii …

  2. Exista o singura solutie.
    Primarul orasului si consilierii sa fie alesi dintre cei mai harnici si gospodari oameni ai urbei, fara apartenente politice.
    Haideti sa luam taurul de coarne si sa nu mai strambam din nas atunci cand apare cate un independent fara sustineri politice.
    Indiferent cine va fi acela, dar sa fie GOSPODAR si sa-si doreasca din tot sufletul sa faca ceva pt. MANGALIA.
    O fi greu !

Leave a Reply