E OFICIAL. ARMATA va fi reintrodusă din 2017! Noul tip de serviciu militar, cu durata de trei luni, intră în vigoare în România de la 1 ianuarie

0
781

E OFICIAL. ARMATA va fi reintrodusă din 2017! Noul tip de serviciu militar cu durata de trei luni intră în vigoare în România de la 1 ianuarie.

Ministrul a adăugat că, în prezent, Armata Română numără aproximativ 80.000 de efective, „peste 50.000 de militari având experiența teatrelor de operații”.

armata
Ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc a declarat că la 1 ianuarie 2017 va intra în vigoare Legea rezerviștilor voluntari care prevede o perioadă de formare inițială de aproximativ trei luni pentru acumularea cunoștințelor de bază și apoi o convocare anuală, în acest interval rezerviștii militari beneficiind de un stimulent financiar.

Potrivit lui Mihnea Motoc, legea rezerviștilor voluntari concepe „un sistem foarte judicios de antrenare atât a celor care au avut la un moment dat în cariera lor o formație militară, cât și a celor care nu au niciun fel de pregătire militară”.

„Serviciul militar obligatoriu a fost introdus în anumite condiții în Lituania, vorbim de țările aliate, în România a fost suspendat pe timp de pace în 2007, era firesc să fie așa în condițiile în care mergeam spre constituirea unei armate profesioniste, exclusiv profesioniste, de atunci a trecut ceva timp și este evident că s-a resimțit de ceva timp, cu ani în urmă, un gol, o nevoie de a completa resursele pe care le putem mobiliza, pe care ne putem baza la un moment dat.

În final s-a găsit o formulă legislativă bună, avem adoptată legea rezervistului militar, lege care concepe un sistem foarte judicios de antrenare atât a celor care au avut la un moment dat în cariera lor o formație militară, cât și a celor care nu au niciun fel de pregătire militară.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

În esență este vorba de antrenarea acestora într-o perioadă de formare inițială, probabil 3,4 luni în care acumulează cunoștințele de bază, după care, anual, se face o convocare de instrucție, de două săptămâni, 15 zile, de actualizare a pregătirii, timp în care există o relație contractuală cu acești rezerviști militari și un anumit stimulent financiar, un procent din salariul pe care îl au în civilie”, a precizat ministrul Apărării vineri seara la Realitatea TV.

Continuarea, în jurnalmm.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply