AUDIENȚE ONLINE: O nouă serie de răspunsuri transmise de Primăria Mangalia

0
786
mangalianews_ro_audiente-online
Continuăm seria răspunsurilor la propunerile și sesizările cetățenilor orașului Mangalia, adresate administrației locale prin intermediul rubricii OPINII CIVICE a ziarului online Mangalia News.
Reprezentanții Primăriei Mangalia ne-au transmis ieri următoarele:

Sens giratoriu în Saturn

“Referitor la sensul giratoriu din Stațiunea Saturn, precizăm următoarele: proiectul lansat spre dezbatere publică în luna septembrie, respectiv “Dezvoltare Turistică în Staţiunea Saturn”, conține și o propunere de amenajare a unui sens giratoriu la intersecția străzilor Lavrion – Henny Ignatie – Corneliu Coposu.

Bazarul Prichindel Neptun

Municipalitatea își dorește sistematizarea și modernizarea Bazarului Prichindel din Neptun, s-a luat în discuție acest subiect, însă 99% din suprafața respectivă, cu tot cu spațiile comerciale existente, se află în proprietate privată. Din acest motiv, administrația locală nu are dreptul legal să intervină în sensul amenajării acestei zone.

Podul metalic rulant spre insulă și insula Mangalia

Podul metalic rulant vechi de la insulă se află în prezent în administrarea Serviciului ADPP. Acesta va fi propus pentru un amplu proces de reabilitare, începând cu anul 2017. Suprafața de teren de pe insulă se află, în proporție de aproximativ 40%, în proprietatea municipalității, iar restul de 60% de procente sunt împărțite între MAPN și proprietăți private, iar partea de diguri aparține de Administrația Bazinală Dobrogea Litoral.

Digurile Mangaliei

Digurile aferente municipiului Mangalia, precum și cele din stațiuni sunt în proprietatea Administrației Bazinale Dobrogea Litoral.
Conform legislației în domeniu, Administrația Națională “Apele Române” este operator unic pentru resursele de apă de suprafață naturale sau amenajate, indiferent de deținătorul cu orice titlu al amenajării, și pentru resursele de apă subterană, indiferent de natura lor și a instalațiilor aferente, scop în care alocă dreptul de utilizare a resurselor de apă cu potențialele lor naturale, în condițiile legii, cu excepția celor prevăzute expres în reglementările specifice în vigoare.
Administraţia Naţională “Apele Române” administrează apele din domeniul public al statului şi infrastructura Sistemului Naţional de Gospodărire a Apelor formată din lacuri de acumulare, diguri de apărare împotriva inundaţiilor, canale, derivaţii interbazinale, prize de apă şi alte lucrări specifice, precum şi infrastructura sistemelor naţionale de veghe hidrologică, hidrogeologică şi de monitorizare a calităţii resurselor de apă aflate în patrimoniul său, în scopul cunoaşterii şi a gestionării unitare pe ansamblul ţării, a resurselor de apă de suprafaţă şi subterane.”
Mai multe detalii referitoare la ceea ce presupune activitatea ABADL, precum și ce obiective administrează această instituție, găsiți pe site-ul oficial:
http://www.rowater.ro/dadobrogea/default.aspx

Izvoarele sulfuroase din zona Mangaliei

Municipalitatea a făcut o solicitare către Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral, în legătură cu acest subiect. În răspunsul celor de la ABDAL se menționează faptul că izvoarele sunt concesionate către operatori privați, iar datele referitoare la aceste contracte sunt confidențiale. Prin urmare, UAT Mangalia nu poate lua nicio măsură cu privire la izvoarele sulfuroase din zonă. 

Pavarea trotuarelor și iluminatul public din stațiuni

După cum probabil ați aflat deja, Primăria Municipiului Mangalia și-a propus obţinerea unei finanţări europeane pentru proiectul “Dezvoltare Turistică în Staţiunea Saturn”, în baza prevederilor Programului Operaţional 2014 – 2020, Axa prioritară 7 – Diversificarea economiilor locale prin dezvoltarea durabilă a turismului; Prioritatea de investiţii 7.1.
Acest proiect a fost supus, recent, consultării publice, în urma căreia Primăria va realiza o întâlnire împreună cu entităţile implicate în dezvoltarea locală( structuri asociative, reprezentanţi ai societăţii civile, mediul de afaceri, etc.) pentru obţinerea susţinerii cu investiţii. În curând, municipalitatea va supune aceleiași proceduri alte două propuneri de proiecte de investiție, pentru stațiunile Jupiter și Venus.

Al cui este terenul plin de mizerie de lângă Obor?

Terenul de lângă Obor este un teren proprietate privată, aparținând unei societăți comerciale din Județul Dolj. Respectiva societate comercială a fost somată și amendată în nenumărate rânduri pentru faptul că nu igienizează zona.
Vă mulțumim pentru sugestii și propuneri, acestea au fost transmise către departamentele de specialitate ale Primăriei și vor fi analizate de colegii noștri, urmând să răspundem în continuare la întrebările și sugestiile dumneavoastră”.

Mangalia News, Miercuri, 19 octombrie 2016.

N.B. Acest articol este proprietatea Mangalia News și este protejat de Legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link activ către pagina acestui articol.




Locuri de munca in Mangalia:
Jobs by neuvoo.ro


Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply