Sorin Mihai: ‘Noi le cerem să fim parteneri, colegi, nu acceptăm să fim subordonați, marionete, masă de manevră!’

0
913

parteneri

Se pare că atât presa, cât și consilierii locali PNL sunt singurii care știau ce cuprind proiectele de hotărâre de pe ordinea de zi a ședinței incorect convocate în săptămâna ce a trecut.

Cel puțin așa se înțelege din articolele de presă și din înregistrarea întâlnirii colegilor de la PNL, din 13 octombrie, ținută în sala de ședință.

Nouă, celor de la PMP Mangalia, nu ni s-a pus la dispoziție niciun material de ședință – nu putem fi acuzați de rea-voință de cei pentru care transparența este doar o vorbă goală.

Ședința extraordinară nu a fost convocată în termenii legali, de aceea consilierii PMP Mangalia nu au fost prezenți la întâlnirea de joi.

Din înregistrare, am înțeles că cei 9 consilieri locali ai partidului condus de primar sunt deranjați că am explicat de ce primarul nu poate convoca „ședințe reunite” (sintagmă inventată pentru a folosi unor scopuri încă obscure).

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Precizez foarte clar: dacă am fi fost invitați, așa cum spun chiar dumnealor, la o discuție, am fi onorat-o cu siguranță, deși de vorbe multe și de fapte puține am început și noi să ne cam săturăm. Dar când primarul se erijează și în conducător/ președinte/ șef al Consiliului Local, își dorește ori supunere necondiționată, ori deschiderea unei „linii de front”.

Nu discut despre persoane, ci despre principii.
Am solicitat ca ședința extraordinară să fie reconvocată, cu respectarea principiilor pe care (culmea!) chiar juriștii primăriei le-au stabilit – s-a preferat circul mediatic în locul îndreptării greșelii.
Am cerut materialele de ședință, așa cum este legal, firesc, logic – doamna secretar invocă, așa cum se vede în înregistrare, un pretext care să scuze nerespectarea legii.
Am avut ședință de Comisie socială tot joi, tot în sala de ședințe a Consiliului Local, cu două ore înaintea reuniunii PNL – nu a venit nimeni să ne prezinte proiectele de HCL.
Atât pe colegii de la PNL, cât și pe domnul primar îi asigurăm că intenționăm să lucrăm împreună în beneficiul Mangaliei. Cerem prea mult dacă le solicităm seriozitate, transparență, abordare corectă, dialog și respectarea legislației în vigoare?
Cum funcționează dumnealor îi privește – noi le cerem să fim parteneri, colegi, nu acceptăm să fim subordonați, marionete, masă de manevră.

Prof. Sorin Mihai, consilier local PMP Mangalia,

președintele Comisiei Sociale, Sanatate, Culte si Invatamant a CL Mangalia.


Mangalia News, Luni, 17 oct.2016.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply