Şedinţă de consiliu la Mangalia: divergenţe în privinţa proiectelor legate de RAJA şi de directorii de şcoli

0
612

primaria-mangalia

Consilierii locali din Mangalia s-au reunit, joi după-amiaza, în şedinţă, pe ordinea de zi figurând un proiect referitor la proiectele RAJA, iar un alt proiect – privind organizarea concursurilor de ocupare a funcţiilor de directori în şcoli.

În urmă cu o săptămână, primarul Mangaliei, Cristian Radu, numise prin dispoziţie de primar reprezentanţi din primărie în comisiile de organizare a concursurilor. În şedinţă însă, consilierii PSD, ALDE şi PMP au refuzat să voteze această variantă, votând în schimb ca din comisii să facă parte consilieri locali.

Referitor la proiectul privind modernizările pe care RAJA le va face la reţelele sale, consilierii au votat pentru, în schimb au fost divergenţe pe tema modificării preţului la apă.

Iată ce transmite primarul:

“La şedinţa de Consiliu desfăşurată astăzi, 22 septembrie, consilierii majoritari PSD, ALDE şi PMP au votat pentru creşterea preţului la apă şi canalizare, în oraşul nostru. Aceiaşi consilieri care în campanie vă promiteau apa 1 leu. În calitate de primar, eu resping cu fermitate ca dumneavostră, locuitorii Mangaliei, să plătiţi mai mult la apă. La aceeaşi şedinţă, au fost votate mai multe proiecte prin care CL Mangalia îşi dă acordul pentru o serie de investiţii făcute în modernizarea şi extinderea reţelei de apă-canal, care, atenţie, nu se află în administrarea Primăriei. Sunt total de acord cu investiţiile, dar nu să le suporte populaţia Mangaliei.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Consilierii PSD, ALDE şi PMP au votat majorarea tarifului către populaţie, care ar urma să crească treptat, în următorii ani, până la o valoare aproape dublă. Ca să mascheze acest lucru, respectivii consilieri au introdus un nou proiect de subvenţionare a preţului apei. Cu alte cuvinte, să se suporte din bugetul local, adică din banii cetăţenilor, majorarea preţului apei.

În calitate de primar, voi organiza, în perioada imediat următoare, o dezbatere publică pe acest subiect. Locuitorii Mangaliei trebuie să fie bine informaţi şi să decidă dacă vor majorarea preţului apei care şi aşa este unul dintre cele mai mari din ţară.”

Iată ce transmite PSD:

“In cadrul sedintei Consiliului Local din data de 22.09.2016, alianta grupurilor de consilieri locali ai PSD, PMP si ALDE au propus si adoptat un Proiect de Hotarare pentru subventionarea pretului platit la apa de locuitorii Municipiului Mangalia.

Solutia adoptata vine in sprijinul locuitorilor prin reducerea cu 50% a pretului apei potabile in limita a 7 metri cubi pe luna, astfel incat diferenta sa se resimta in buzunarele acestora si in acelasi timp sa nu puna presiune prea mare pe bugetul impovarat municipiului.

Asa cum am promis, alianta PSD, PMP si ALDE continua propunerea si adoptarea proiectelor benefice pentru Mangalia.

Comunicatul PNL:

“PNL Mangalia respinge majorarea preţului la apă

PNL Mangalia respinge cu fermitate proiectul adoptat de consilierii locali PSD ALDE şi PMP, prin care se va majora preţul la apă şi canalizare, perceput către populaţie. La şedinţa de CL din data de 22 septembrie, au fost adoptate mai multe proiecte de modernizare şi extindere a reţelei de apă şi canalizare, derulate de RAJA, prin credit bancar purtător de dobândă şi nu prin finanţare europeană, nerambrusabilă, care nu ar fi dus la majorări de preţ.

Totodată, consililerii PSD, ALDE şi PMP, care formează majoritatea în CL, au votat un proiect prin care preţul apei ar urma să crească, în următorii ani, până la o valoare aproape dublă. Pentru a acoperi această majorare de preţ, aceiaşi aleşi locali au iniţiat un alt proiect, prin care creşterea preţului la apă să fie suportată, sub formă de subvenţie, din bugetul local, adică tot din banii cetăţenilor.

PNL Mangalia nu este de acord ca locuitorii oraşului să suporte, din buzunarele proprii, investiiţiile făcute de RAJA în reţeaua de apă şi canalizare. De aceea, consilierii locali PNL propun organizarea unei dezbateri publice în care cetăţenii să decidă asupra necesităţii creşterilor de preţ, în condiţiile în care la Mangalia se plăteşte unul dintre cele mai mari preţuri din ţară pentru apă şi canalizare”.

replicaonline.ro, joi, 22 septembrie 2016.


 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply