Sorin Mihai: Cultura încă există la Mangalia! O dovedește și Festivalul Național de Teatru pentru Liceeni MANGALIA-ART!

0
663
mangalia-art-2016a

Cultura încă există la Mangalia! O dovedește și Festivalul Național de Teatru pentru Liceeni MANGALIA-ART, care a ajuns la a VII-a ediție.

   Un festival național de teatru este o mândrie pentru orice localitate, este o modalitate de promovare și un act cultural însemnat.

   Câți dintre dumneavoastră știți că are tradiție de 7 ani, că se va desfășura între 16 și 18 septembrie, la CASA DE CULTURĂ și că puteți vedea GRATUIT spectacolele?

   De vineri, începând cu 17.00, putem să susținem munca extraordinară a unor entuziaști din Mangalia, care se străduiesc să pună Mangalia pe harta culturală a țării. Sunt cei care activează în trupa de teatru Thaliamar, care au venit cu premii de la festivalurile de la Sebeș, de la Caracal.

   Aici am prezentat numai rezultatele din acest an. Dacă vrem cultură autentică la Mangalia, trebuie să ne apreciem valorile locale.

   Cu două săptămâni în urmă, am fost onorat de invitația doamnei Aura Mircea de a fi membru al juriului acestui festival de teatru. O cunosc de mult timp pe coordonatoarea trupei Thaliamar, apreciez eforturile dumneaei, am ajutat munca lor.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

   Nu mă consider un specialist în domeniu, dar am consimțit să fiu de folos. Doamna Mircea a venit în audiență la Comisia socială, de sănătate, culte în învățământ, pentru a solicita sprijin pentru festival.

   HCL 8 din 14 iulie 2016 acorda pentru acest eveniment 5.000 de lei din bugetul local, pentru materiale de promovare, transport invitați, protocol invitați, materiale de premiere. Suma pare mică, dar organizatorii au spus că se vor descurca foarte bine cu acești bani.

   Dar și pentru Ziua Mangaliei, de pe 8 septembrie, se alocaseră 30.000 de lei pentru servicii artistice și pentru artificii, în cadrul concertelor de pe scena din portul turistic.

evenimente-mangalia-2016 evenimente-mangalia-2016b

   Cer, pe această cale, explicații pentru că nu s-au mai ținut aceste concerte, deși s-au aprobat prin HCL. Tot consilierii să fie de vină?

   Astăzi am aflat că nu voi mai fi membru al juriului. Am cerut lămuriri, îmi explic ce s-a întâmplat. Nu vreau să insist, pentru a nu o pune pe doamna Mircea într-o postură dificilă.

   O asigur de tot sprijinul meu, în continuare, și îmi doresc să îl văd primarul Mangaliei prezent la acest eveniment important al culturii Mangaliei.

   Vreau să văd că festivalul este promovat, apreciat, susținut.

   Vreau să nu aibă soarta Zilei Mangaliei din acest an.

   Sorin Mihai, consilier local PMP,

   presedintele Comisiei de Cultură a CL Mangalia. 11.09.2016.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply