Bilantul primarului, analizat de un reprezentant al ‘societatii civile’

0
740
Mesajul de miercuri seara al primarului Mangaliei, postat pe Facebook și preluat aici, a fost analizat pe toate părțile în mediul online. Iată mai jos comentariul detaliat al cetățeanului Ovidiu Tomitanul, reprezentant al ‘societății civile’:

Ovidiu_Tomitanul

   “Să le luam pe rand la socotit:
   Că sezonul estival a fost profitabil pentru turism, este o realitate care se datoreaza situatiei externe. Valul de refugiati arabi din Grecia, problemele din Turcia si cele din Crimeea (…). 
   Pentru administratia publica locala, sezonul, cu exceptia concediului primarului din Italia, a fost dezastru.
   Mare parte din turistii veniti in sudul litoralului, de la Olimp la Mangalia, au plecat scarbiti de ceea ce au gasit, ne-au facut si ne fac in mediul online o reclama negativa care se va resimti din plin anii urmatori.
   Ma asteptam ca primarul sa vina cu niste cifre. Cat a incasat primaria de pe urma turismului, cat de la circ, cat din multiplele si diversele activitati desfasurate in folosul turismului, spectacole, caravane muzicale, Ziua Marinei, Nopti albe, targuri, expozitii, show-uri etc.
   Sa dea un singur exemplu de progrese privind gospodărirea şi modernizarea staţiunilor.
   Faleza Neptun si zona ”La Steaguri” arata la fel de prost ca si parcul EveGreen. Macar daca punea primaria un punct pentru inchiriat lanterne, sa se poata plimba turistii seara tarziu, ca sa scoata un ban la buget.
   La treaba cu reducerea cainilor maidanezi, trebuia sa vina primarul cu date concrete, atatia culesi de pe strada, atatia sterilizati, deparazitati si eliberati in urmatoarele locatii, cu fotografiile de rigoare, atatia adoptati, atatia eutanasiati, costuri pana la 1 septembrie ____ lei.
   Afirmatia ca domeniul public din statiuni se rezuma la strazi si trotuare este una din vesnicele minciuni “raduliene”. Ma poate contrazice si obtine niste scuze publice, daca posteaza pe site-ul primariei situatia detaliata cu domeniul public si privat din cele sase statiuni. Daca ar fi asa, ar trebui ca strazile si trotuarele sa arate impecabil, cand ai puțin domeniu public, te costa puțin sa-l intreții.
   Asta cu cosurile de gunoi este o alta minciuna (…). Probabil ca ADPP-ul o avea vreun contract (…) cu vreo firma ca a inlocuit 1000 de cosuri de gunoi din cele nici 100 existente in realitate, de la Olimp la Muzeul Marinei.
   Sa spui ca s-au vandalizat cosurile de gunoi de 2-3 ori pe saptamana, insemna sa te declari singur impotent profesional ca primar.
   Ai camera de luat vederi pe care ai dat bani grei, mai ai camere de luat vederi pe la toate hotelurile si buticurile, unele si in infrarosu si poti colabora cu ei daca esti primar nu papagal, ai politie comunitara dotata cu masini de patrulare, ai structuri speciale cu care poti si ai prin lege, sau poti sa faci, portocoale de colaborare: firme private de paza, Politie Nationala si la Mangalia si la Neptun, Jandarmerie la Neptun, Politie de frontiera.
   Mare parte din ele, inclusiv Politia comunitara, sunt suplimentate cu efective din tara, pe timpul sezonului estival.
   Că agentii economici nu au contracte de salubrizare, demonstreaza iar impotenta profesionala a primarului care are structuri de control in subordine care pot verifica, amenda si solicita altor structuri de control nationale sa inchida firmele si sa nu le mai dea aviz de functionare. E un drept legal sa contesti o amenda in instanta si daca cel in cauza castiga, inseamna ca cei care au dat amenda sunt fie prosti, fie nepregatiti profesional.
   Minciuna cu nefunctionarea iluminatului public pentru ca e veche reteaua, nu tine. E un articol pe aici care arata ca pe langa vechea retea e inca una paralela de sub 10 ani. Si aici, pentru cine citeste articolul, e vorba tot de lipsa Viagra edilitara.
   Furtul de curent din reteaua de iluminat a municipiului tine de ceea ce spuneam la treaba cu vandalizatul cosurilor. Treaba cu preluarea retelei de la Enel trebuia facuta din mandatul trecut, obligat de lege. Enel-ul nu are nici o vina că primarul Mangaliei cu tot cu o duzina de consilieri manageri si alti bagatori de seama nu se pricep deloc la administratie si nu au habar de legi.
   Proiectele alea europene cam tebuiau demarate, pentru ca altfel se vor pierde ca si astea trei si mai e unul cu sistemul informatic, la care primarul a renuntat in 2015 si a revenit la inceputul lui 2016, cand a vazut ca va fi taxat cu milion de euro.
   Nu inteleg de ce se lauda cu soseaua care va ocoli Eforie si va iesi la 23 August.
   Cei care vor veni pe ea in 2018 spre Vama Veche, Negru Voda si Bulgaria, nu se vor opri la Mangalia decat la Kaufland, Billa si Penny, ori la vreo benzinarie, facand un trafic infernal in Mangalia, in lipsa unei variante ocolitoare, al carei proiect demarat de CNADR si aprobat pentru executie in 2013, care nu ne costa nimic, dar a fost “înghețat” pentru că primaria nu le-a dat situatia terenurilor pe unde urma sa se faca soseaua”.
   Ovidiu Tomitanul, 08.09.2016.
N.r. Societatea civilă este ansamblul formelor de organizare care asigură “o solidaritate și o capacitate de reacție spontană a indivizilor și a grupurilor de indivizi față de deciziile statului și, mai în general, față de tot ceea ce se petrece în viața de zi cu zi a țării”. (Nicolae Manolescu). Wikipedia.

societatea-civila





Locuri de munca in Mangalia:
Jobs by neuvoo.ro

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply