Poteca lui Neptun, un loc superb care merită vizitat în Rezervația Marină Vama Veche–2 Mai

0
896

potecaluineptun

“Rezervația Marină Vama Veche–2 Mai”, aflată în custodia Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare Marină “Grigore Antipa” este mai puțin cunoscută ca Arie Protejată, mai mult fiind apreciată de turiștii nonconformiști, în sezonul estival.

Regulile dintr-o astfel de zonă sunt mai restrictive, dar și mai puțin cunoscute. Tocmai de aceea, echipa Mare Nostrum împreună cu voluntarii săi și membri Junior Rangers din 2 Mai, au hotărât să-și intensifice acțiunile de informare și conștientizare prin crearea unui traseu tematic interpretativ și prin diseminarea unui ghid de recomandări, adresat iubitorilor de natură.

Pe o distanță de 3 km, între Vama Veche și 2 Mai, “Poteca lui Neptun”, pe care se află amplasate cinci panouri interactive – care conțin date despre aria marină, harta acesteia, păsări, scoici și animalele întâlnite în zonă, atrage atenția asupra îmbunătățirii stării de conservare a habitatelor și speciilor marine importante, sub aspect floristic și faunistic, din Rezervația Naturală Vama Veche–2 Mai.

Pentru elaborarea traseului a fost folosită metoda interpretării naturii, o metodă inovativă și educativă prin care se urmărește nevoia de cunoaștere și curiozitatea turiștilor și oferă semnificații mediului marin, inpirație, noi opotunități de petrecere a timpului liber, în mod plăcut și educativ, pentru a-i face pe oameni să revină cu plăcere în aceste locuri.

Panourile te invită, printr-un joc de cuvinte, să ajungi să afli mesajul pe care echipa Mare Nostrum îl lansează, ca o provocare pentru toți cei cărora le pasă de conservarea și protejarea mediului natural.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mai mult, pe observator.ro, 27.08.2016.


Follow us: MangaliaNews PunctRo, to Facebook and @MangaliaNews, on Twitter





Piese auto și accesorii pentru toate tipurile de autoturisme, în Mangalia, lângă Casa Tineretului:
piese-auto-mangalia.ro




Locuri de munca in Mangalia:
Jobs by neuvoo.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply