“Ar trebui să le spun să le fie ruşine, dar mi-ar lua prea mult timp să îi fac să înţeleagă ce este aia…”

2
1197

Valerian-Şarînga-

   “Acum nu mult timp în urmă se tot auzea în Mangalia despre băgatul unor beţe în roţile unse şi deloc scârţâitoare ale preadistinsului nostru primar, care tot îşi justifica incompetenţa arătând cu degetul spre naşparliii din Consiliul Local, care se distrau pe socoteala domniei sale şi îi stricau fengşuiu’, neaprobându-i măreţele proiecte.
   Promitea domnia sa, în campania electorală, că se va face luntre şi punte pentru a a demonstra că PNL va reprezenta, prin consilierii săi, un factor de echilibru şi un exemplu de onestitate, competenţă şi transparenţă.
   Astăzi a fost convocată o şedinţă extraordinară a Consiliului Local, în care urmau să fie prezente anumite proiecte, al căror conţinut nu îl dezvolt aici. Aceste proiecte trebuiau să fie votate sau nu, cu argumente pertinente.
   Obligaţia fiecărui consiler, prin votul care i s-a acordat, este aceea de a fi prezent la serviciu, fie că-i place, fie că nu. Orice abatere intenţionată de la acest lucru înseamnă lipsă de respect şi o sfidare la adresa fiecărui cetăţean în parte.
   Ei bine, domniile lor, consilierii PNL, care în campanie se jurau că vor muri pentru binele şi interesul locuitorilor oraşului, au ales ca, în unanimitate, să calce în picioare respectul faţă acest oraş şi să nu se prezinte la această şedinţă.
   Să fi fost un ordin politic? Să fi fost un simplu chiul? Sau a fost doar efectul de lună plină?
   Ar trebui să le spun să le fie ruşine, dar mi-ar lua prea mult timp să îi fac să înţeleagă ce este aia…”
   Valerian Şarînga, 17.08.2016.
   P.s. Este bulversant ce se întâmplă şi chiar speram că ceva se va schimba în bine. E o perioadă un pic mai lejeră acum, fiind plecaţi prin concedii, dar mi-e greu să cred că 9 consilieri şi-au luat concediu în acelaşi timp. Nu era obligatoriu ca proiectele să treacă, dar puteau avea decenţa de a se prezenta acolo unde le este locul şi, dacă dumnealor considerau de cuviinţă şi aveau argumenaţie pentru asta, puteau pur şi simplu să nu voteze. Dar, a fost un act de sfidare!




Locuri de munca in Mangalia:
Jobs by neuvoo.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


2 COMENTARII

  1. Aseară mă gândeam că nu s-a schimbat nimic, a reînceput circul. De fapt, ce ar putea să se schimbe? Cel care ar fi putut să provoace o schimbare în bine e același dezinteresat. Și dacă lumea a votat….de ce să schimbe ceva? Mi-ar fi plăcut ca măcar consilierii să aibă coloană vertebrală proprie, dar interesul politic, scaunul sunt lucruri mai importante decât respectul față de votanți. Votanții sunt importanți, într-o oarecare măsură doar în campanie electorală. Mi-ar fi plăcut ca ceilalți consilieri să caute să găsească o cale de liniște, o cale prin care să reușească să facă ceva pentru urbea noastră. Dar nici aici nu s-a întâmplat nicio minune.
    Suntem parcă blestemați să trăim într-un oraș în care nimeni să nu facă nimic, dar toată lumea să arate cu degetul spre celalalt. Pe mine ca locuitor nu mă interesează cine cu cine s-a aliat și nici că pe primar îl doare-n cot de Mangalia și nevoile ei. Pe mine mă interesează că Mangalia e blocată pe timp de vară, iar mult promisa șosea de centură ar fi rezolvat treaba asta, că îmi rup mașina în gropile care cu greu pot fi ocolite, că îmi rup pantofii în trotuarul din ani 70, că la obor miroase a hoit , că în loc de gardul acela viu din fața blocului am un gazon pârjolit, că nu pot să mă plimb prin portul turistic că e întuneric, că noul parc Evergreen e inutilizabil pe timp de zi ca nu e pic de umbră, iar copacii s-au uscat, deci nici perspectivă să fie nu există.
    Astea sunt lucrurile mărunte pe care ar trebui să le rezolvați. Nu să ridicați din umeri neputincioși găsindu-vă scuze mereu.
    Și aș mai face ceva, aș propune ca și consilierii și primarul să nu fie plătiți decât după ce au realizat ceva concret. Nu după ce s-au constituit într-o comisie obscură și au încheiat un proces verbal. Ci după ce au realizat ceva palpabil. Evident că înțeleg că nu pentru acel salariu și-au dorit să fie consilieri, că alte interese materiale mult mai sănătoase pentru buzunarul lor, evident, i-au atras, dar măcar o cale de a le măsura realizările și de a-i responsabiliza în vreun fel ar trebui să fie. Desi responsabilitate, respect, bun simț……sunt noțiuni care dispar imediat ce își așează posteriorul pe scaun.

  2. Să ne explice şi nouă garnitura PNL de la judeţ cam ce au de zis despre Micul Napoleon, ăsta, al lor.

    Însă, personal, îi previn că explicaţiile lor vor spune mai multe despre ei, decît despre Micul Napoleon….

Leave a Reply