Consilierii Ghiulserin Sali, Sorin Mihai și Ozghiun Menabit au vizitat Școlile nr.1, nr.5 și Liceul Callatis (FOTO)

0
799

Ozghiun Menabit, consilier local (pe fb):

“Ieri ne-am continuat campania de a ne informa despre problemele din școli. Dna Ghiulserin Sali, dl Sorin Mihai și subsemnatul.
Am fost la Scoala 1, la Școala 5 si la Liceul Callatis.

Cu mintea de investigator formată in 14 ani de MI, adăugând apoi si experiența gestionarii unor bugete mai mari decât bugetul Mangaliei, am înțeles următoarele:

– școlile accesează propriul buget după ce trec de un calvar al devizelor, caietelor de sarcini, notelor de fundamentare, SEAP etc., iar de cele mai multe ori nu reușesc să-și acceseze propriul buget, deoarece primăria are o conduită de blocare în a aproba școlilor să-și cheltuie propriul buget alocat.

– astfel primarul poate sa afirme ca a acordat buget la scoli in valoare de 1 milion de eur pe an, dar de fapt prin Dispoziția 499/2014, ilegală, atacată la prefect, blochează școlile sa folosească bugetul alocat si aprobat de Consiliul Local. Astfel poate afirma ca a dat la scoli 1 milion eur pe an, dar prin rectificări ulterioare de tăieri de buget, prin politica de a nu se obține o aprobare (impusă ilegal) nu cheltuie buget catre scoli, dar se cheltuie catre … de exemplu, publicații ale primariei suma de 1 miliard lei vechi.

Spre exemplificare: la Liceul Callatis, un buget de 2,2 miliarde vechi pentru realizarea unei rețele de informatică se află alocat pentru al 3-lea an consecutiv. Dupa calculul primariei, numai la aceasta rubrica, in ultimii 3 ani a alocat 6,6 miliarde lei vechi, dar de fapt este vorba de aceeasi suma calculata de 3 ori, care nu a putut fi folosită nici până în ziua de astăzi.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Alt exemplu: o nota de fundamentare pentru achiziții pentru necesarul de început al anului educativ al unei grădinițe este omorâtă pe motiv ca grădinița respectiva dorește sa cumpere 300 de lingurițe, iar contradicția pentru care nu primește aprobare de la aparatul primarului este ca au doar 284 copii înscriși. Pentru cele 16 lingurițe este ucisă toată nota de fundamentare pentru achiziții, cu toate celelalte necesitați de pe listă.

Ce este de făcut?
O să aflu cum funcționează în alte orașe, pentru că doar la Mangalia este această situație.
Dar înainte de toate, primarul Mangaliei trebuie sa anuleze Dispoziția 499/2014, care este ilegală și ne-a adus școlile în această stare de degradare.”

Foto de la Liceul Callatis:

Liceul-Callatis-foto-Ozzy-Menabit-1 Liceul-Callatis-foto-Ozzy-Menabit-2 Liceul-Callatis-foto-Ozzy-Menabit-3 Liceul-Callatis-foto-Ozzy-Menabit-4 Liceul-Callatis-foto-Ozzy-Menabit-5 Liceul-Callatis-foto-Ozzy-Menabit-6 Liceul-Callatis-foto-Ozzy-Menabit-7 Liceul-Callatis-foto-Ozzy-Menabit-8

Vezi si articolul precedent:

Consilierii Ozghiun Menabit, Ghiulserin Sali și Sorin Mihai au vizitat Școala nr.2 și Grădinița nr.3 din Mangalia



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply