S-a ales praful de Mangalia SA: nu mai exploatează apa termominerală

0
846

Concesiune acordată din 2003.

mangalia_jupiter_cap_aurora-

REPLICA: Odinioară una din mândriile litoralului, Mangalia SA se zbate acum într-un faliment urât, iar o decizie recentă a Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale (ANRM) arată că nu mai există cale de întoarcere. ANRM a publicat joi, 7 iulie, o decizie în Monitorul Oficial privind încetarea concesiunii miniere de exploatare a apei termominerale din perimetrul Jupiter Aurora.

„Concesiunea minieră de exploatare a apei termominerale din perimetrul Jupiter Aurora, judeţul Constanţa, convenită prin Licenţa de exploatare nr. 4.540/2003, încheiată între Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale, în calitate de concedent şi SC Mangalia SA, în calitate de concesionar, cu sediul în Mangalia, str. Rozelor nr. 35, judeţul Constanţa, încetează la data publicării prezentei decizii”, se arată în documentul semnat de preşedintele ANRM, Gheorghe Duţu.

Mangalia SA a dat faliment, potrivit unei hotărâri a Tribunalului Constanţa de pe 19.02.2015, după ce adunarea generală a creditorilor a constatat, pe 30.01.2015, că nu mai există nici o şansă de revigorare a firmei. Societatea intrase în insolvenţă din ianuarie 2013, cu datorii de peste 13 milioane de lei, iar administratorul special desemnat, Liviu Scarlat, care este şi patronul Mangalia SA, a propus iniţial un plan de reorganizare, aprobat de creditori. În cele din urmă, Scarlat a ajuns la concluzia că nu-şi mai poate resuscita afacerea, motiv pentru care a cerut intrarea în faliment şi lichidarea întregii averi a firmei pentru acoperirea parţială a datoriilor.

Rocsana CRISTEA, replicaonline.ro, luni, 11 iulie 2016.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply