Andreea Pasăre, elevă a Liceului Teoretic “Callatis” din Mangalia, bursieră a Guvernului SUA în anul școlar 2016-2017

0
1150
     Se spune că anii de liceu sunt cei mai frumoși ani din viață, iar până acum, experiența mea de licean este plină de amintiri plăcute și prieteni dragi. Nu credeam că te poți aștepta la mai mult de atât de la un an școlar, dar, aparent, m-am înșelat.

Andreea-Pasăre-300x200

     Mă numesc Andreea Pasăre, am 16 ani, sunt elevă a clasei a X-a A la Liceul Teoretic „Callatis” și îmi voi petrece următorul an școlar în Statele Unite ale Americii. Totul a început în luna septembrie a anului trecut, când am aflat despre lansarea programului Future Leaders Exchange în țara noastră. Acesta a fost creat de Congresul Statelor Unite și de American Councils în 1992 și, până acum, a oferit burse pentru peste 24000 de elevi din Europa, Eurasia și Asia Centrală în State. M-am uitat, la început din curiozitate, la ce promitea schimbul: ”Un an școlar într-un liceu american, plasarea la o familie gazdă atent selecționată, costuri total asigurate”. Condițiile de participare erau generoase: elev român în clasa a IX-a, a X-a sau a XI-a care nu a mai locuit în SUA. Prima probă consta în trei eseuri în limba engleză despre diferite situații din viața mea. Nu am rezistat unei astfel de oportunități și, într-un final, am decis să mă înscriu, privind totuși cu scepticism șansele de a pleca.
     Pe 21 decembrie, am primit un telefon de la doamna Eliza Chirilă, reprezentanta American Councils în România, care mi-a dat o veste mult așteptată: am trecut în următoarea rundă de selecție, semifinala. Din cei 1359 de elevi români înscriși am rămas 139, iar semifinala urma să fie în ianuarie. Atunci, pentru prima dată de când m-am înscris, am simțit că am o șansă cât de mică să trăiesc visul american. Una din cele 25 de burse putea fi a mea.
Andreea-Pasăre (Small)
     Semifinala a avut loc la Universitatea “Ovidius” pe 21 ianuarie 2016. Cei 11 concurenți din Constanța ne-am întâlnit pentru prima dată cu Eliza și David, care aveau să supravegheze și să conducă probele. Acestea au constat într-un test grilă de engleză, o probă de listening, trei eseuri, un interviu în grup și unul individual. Pe lângă toate acestea, mai aveam de completat o aplicație ce urma să fie trimisă la Washington pentru selecție. Aplicația conținea la rândul ei numeroase forme și formulare importante în cadrul selecției. După trimiterea acestora, treaba mea era oficial terminată și tot ce mai trebuia să fac era să aștept rezultatele finale.

     Vă invităm să citiți continuarea în editiadesud.ro, 28.04.2016.


Follow us: @MangaliaNews, on Twitter and MangaliaNews PunctRo, to Facebook





piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply