“Obiceiuri și traditii culinare tătărești” – Tabără tematică la Mangalia

0
764

Adeona Tour  vă propune câteva noutăți pentru taberele “Părinți și copii” de iarnă și vară, tabere tematice menite să vă încânte cu activități și excursii atractive.

Hotel Alutus Mangalia

Bucătăria dobrogeană a împrumutat, de-a lungul timpului, din obiceiurile populațiilor orientale stabilite pe teritoriul său, devenind astfel mai fină și delicată. Mâncărurile dobrogene sunt recunoscute pentru gustul lor special și deosebit de bun, concurând cu alte bucătarii tradiționale.

Prin tabăra propusă de Adeona Tour, împreună cu membrii comunității tătare și Hotelul Alutus, dorim să vă facem cunoscută dvs. și micuților dvs. savoarea incontestabilă a unor preparate tipice bucătăriei tătare și dobrogene, alături de alte activități și excursii, toate gândite într-o tabără tematică menită să facă cunoscut o parte din spiritul autentic al Dobrogei.

Ziua 1. Sosirea participanților
Îndeplinirea procedurilor de cazare și timp liber până seara când se va organiza o petrecere de bun venit pentru copii și părinți. Meniul va include preparate specifice bucătăriei turco-tătare din zonaDobrogei.

Muzeul de arheologie Callatis

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Ziua 2: “Să facem cunoștință cu Mangalia, cea mai veche așezare din Romania”
– După servirea micului dejun (08 -10 a.m.), vom începe ziua cu o vizită la Muzeul de Arheologie Callatis și la tumulul de pământ unde a fost descoperit singurul papirus din România. Situat în imediata apropiere a hotelului, muzeul pune la dispoziția publicului vizitator o variată ofertă culturală, mărturii materiale și spirituale ale existenței și evoluției comunităților umane din zona Mangaliei. (1, 5 h)

Geamia Esmahan Sultan din Mangalia

– După vizita la muzeu, vom poposi la Moscheea “Esmahan Sultan”. Moscheea a fost construită în 1525 (1573 după alte surse), fiind cel mai vechi sau unul dintre cele mai vechi lăcașe de cult musulmane din România. Monumentul istoric și de artă musulmană este construit în stil maur și reprezintă singura construcție medievală de pe teritoriul Mangaliei.  La sfârșitul vizitei, ne vom delecta cu unul din cele mai bune și iubite preparate din bucătăria turco-tătară – baclavalele.  (1 h)
– Ne reîntoarcem la hotel pentru servirea prânzului. (1, 5 h – 2 h)
– Vom încheia prima zi a taberei cu o vizită pe faleza orașului, apoi pe dig și prin portul turistic, unde vom descoperi și alte obiective importante pentru istoria orașului Mangalia, împreună cu poveștile  lor. ( 2 h – 2,5 h)
– Ne reîntoarcem la hotel pentru servirea  cinei.

Suberek

Ziua 3: “Delicii tătare pentru cei mici: Învățăm să facem șuberek”
– După servirea micului-dejun (08 -10 a.m.), deschidem “Atelierul de gătit pentru cei mici”, unde aceștia vor învăța să facă unul din cele mai ușoare și gustoase preparate din bucătăria turco-tătară: șuberek. Grupați în echipe de 4-6 copii, aceștia vor găti șuberek, având puse la dispoziție toate ingredientele necesare, și fiind atent supravegheați de personal calificat. La sfârșitul atelierului, micii bucătari vor organiza o degustare a bunătăților preparate de ei pentru părinți. Cele mai bune realizări vor fi premiate. (2,5 h – 3 h)
– Servirea pranzului
– Timp liber.

Continuarea, pe Adeona-Tour.ro



Elefant.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply