Ministrul Agriculturii: Bacteria E-coli, descoperită în brânza de vaci

0
696

ministrul-agriculturii-irimescu

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a declarat, luni, că bacteria E.coli, care a fost cauza îmbolnăvirii bebelușilor din Argeș, a fost depistată în brânza de vaci de la Lactate Brădet din Curtea de Argeș.

“În urma analizelor de laborator, inspectorii veterinari au găsit E-coli în probele de brânză de la Lactate Brădet din Curtea de Argeș, care comercializează și produse tradiționale. Este vorba despre o cantitate de 20 de kilograme de brânză proaspătă de vaci. De asemenea, în județul Bacău inspectorii au găsit într-un frigider carne de pasăre recoltată dintr-o gospodărie personală”, a explicat Irimescu.
Produsele Brădet sunt comercializate la hipermarketurile Auchan Pitești și București. Acest lucru este confirmat chiar de către producătorul de lactate pe pagina sa de Facebook.
Inspectorii veterinari au anunțat la rândul lor că au identificat prezența bacteriei E-coli în probe prelevate dintr-un lot de 25 de kilograme de brânză proaspătă de vaci, produsă de o unitate de prelucrare a laptelui din județul Argeș și în probe de pui (spate cu gât) recoltat din frigiderul uneia dintre persoanele implicate în ancheta Ministerului Sănătății, potrivit rezultatelor parțiale anunțate luni de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

Mai mult, în cotidianul.ro, 29.02.2016.





piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply