MIGRANTII: O tragedie a trecut în 2015, un dezastru se pregăteşte şi pentru 2016

0
579

imigranti-europa

ADEVARUL.RO: Aveţi mai jos datele oficiale privind exodul migranţilor către Europa în anul 2015. Este o sinteză realizată de Organizaţia Internaţională pentru Migraţie, sursa cea mai echilibrată şi credibilă în funcţie de care se estimează acum necesităţile de răspuns logistic ale tuturor agenţiilor umanitare şi, mai ales, se construieşte perspectiva pentru ceea ce se va întâmpla în acest an.

În cel mai mare exod de populaţie de la finele celui de-Al Doilea Război Mondial încoace, în 2015 au sosit pe continentul nostru, folosind diferitele rute de trazit din est, sud-est şi sud, aproximativ 1 milion de persoane, alte 3.771 fiind declarate decedate sau dispărute. Repet, acestea sunt datele privind cei care au fost înregistraţi fie direct sau de surse oficiale naţionale concordante. Mai există şi o altă estimare neoficială care vorbeşte despre existenţa a încă a cel puţin 200.000 de persoane, „deep illegal migrants”, cei care au sosit în Europa evitând rutele de tranzit monitorizate şi care ar fi acum „pierduţi” sau „disipaţi” în marile comunităţi musulmane din Europa. Iată însă statisticile oficiale:

Iată însă statisticile oficiale:    

imigranti-europa2

imigranti-europa3

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Foarte interesante sunt şi indicaţiile privind ţările de origine, repartizate pe cele două mari „porţi de intrare”, Italia şi Grecia: vedeţi preponderenţa absolută a zonei de provenienţă pe care o reprezintă ţările Orientului Apropiat zguduite de războaie civile, în contrast cu ceea ce este o menţinere în cote relativ stabile a fluxurilor care provin din zona Africii, acolo unde războiaele civile sunt încă „încapsulate” pe teritorii naţionale, dar cu o perspectivă de extensie pe măsură de organizaţiile Statului Islamic reuşesc să-şi stabilească un control absolut pe zone foarte mari şi, într-un viitor previzibil, anunţând intenţia de a proclama state islamice independente. Moment în care, evident, scenariul din Orientul Apropiat se poate repeta şi în Africa Neagră, redestabilizând Maghrebul şi deschizând porţile către o migraţie de masă de foarte mare amploare.

În 2015, aşa cum arată o statistcă a Eurostat preluată de BBC, au fost înregistrate 942.400 de cereri de azil…

Citeste mai mult: adev.ro/o0bqj8




piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply