Anul politic 2016, între provocarea alegerilor şi măsurile sociale generoase

0
674

Premierul Dacian Cioloş, în Parlament (Foto: www.gov.ro)

Premierul Dacian Cioloş, în Parlament (Foto: www.gov.ro).

Două runde de alegeri, votul prin corespondenţă şi multe măsuri sociale, iată cum se prefigurează în câteva cuvinte anul politic 2016. Care vor fi provocările Guvernului tehnocrat condus de Dacian Cioloş în următoarele 12 luni?

Anul 2016 se anunţă unul agitat din punct de vedere politic. Guvernul condus de Dacian Cioloş trebuie să organizeze alegerile locale şi cele parlamentare.

Unii experţi cred că va creşte presiunea pentru ca localele să se desfăşoare în două tururi de scrutin. Legea actuală prevede un singur tur, lucru criticat de unele ONG-uri şi de candidaţi independenţi, care se tem că şansele lor şi aşa mici vor fi mult reduse, dacă scrutinul va avea un singur tur. Totuşi, chiar dacă legea ar fi modificată, nu e sigur că ea va putea intra în vigoare chiar din acest an.

Pe de altă parte, Executivul de tehnocraţi va trebui să aplice măsuri sociale adoptate de vechea Putere. Aici vorbim de o serie de majorări salariale ce ameninţă deficitul bugetar, în opinia unor analişti economici.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Continuarea, pe RFI.ro.




piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply