Apostolul copiilor. Un preot din Mangalia a deschis în Casa Domnului un centru pentru cei mai sărmani micuţi

0
1233

„Pe un băieţel l-am luat din staţia de taxi”.

Părintele Vasile Cîrlan alături de Marian şi mama sa

Părintele Vasile Cîrlan, alături de Marian şi mama sa FOTO M.I.

Doi preoţi din Mangalia, judeţul Constanţa, oferă copiilor mai mult decât poveţe biblice. Ei şi-au luat în serios misiunea de păstori ai comunităţii şi au deschis un adăpost pentru copiii nevoiaşi unde aceştia, pe lângă o masă caldă, primesc ajutor să-şi facă lecţiile.
Pe lângă biserica în stil maramureşean „Sf. Mina“ din Mangalia funcţionează din 2013 centrul social „Casa Domnului“, construit de doi fraţi preoţi: Vasile şi Sorin Cîrlan.   Preotul Vasile Cîrlan, de 37 de ani, mărturiseşte că ideea i-a venit după ce o doamnă din comitetul parohial, după finalizarea bisericii, i-a spus: „Părinte, azi am terminat de construit zidurile bisericii, tot de azi trebuie să începem să construim biserici în sufletele oamenilor“.   
Şi-a dat seama că menirea lui nu se rezumă doar la slujbe de sărbători, ci trebuie să ajute comunitatea. Cu bani de la primărie, dar şi fonduri proprii a reuşit să deschidă, alături de frate său, Sorin, de 42 de ani, un loc unde copiii nevoiaşi primesc o masă caldă, dar unde îşi fac şi temele.   

Marian, un suflet salvat 

Citeste mai mult: adev.ro/nxhld0


 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply